Dodatki spożywcze ... co to takiego ?

Wszystko to co nie jest mięsem, tłuszczem, podrobami i przyprawami
a co możemy dodawać do farszu nazywamy "dodatkami spożywczymi".


W przemyśle mięsnym używa się dodatki spożywcze pochodzenia:

  • roślinnego (kasze, mąki, błonniki, białka sojowe, karageniany - glony morskie)
  • zwierzęcego (żelatyny, białka zwierzęce - kolagenowe)
  • chemicznego (fosforany, azotyny i azotany - sole peklujące, sól kuchenna itp)

Drodzy domowi masarze !

W naszym sklepie "Tradismak"
za wyjątkiem soli kuchennej i soli peklujących
nie znajdziecie dodatków spożywczych
pochodzenia chemicznego !

... bo nie są one Wam potrzebne.


Tych wszystkich, którzy "nie potrafią żyć" bez dodatków tzw. "funkcjonalnych" typu fosforany,
zapraszamy do firmy "SEKWENS" w Raciborzu lub kontaktu telefonicznego. 

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl