Wszystko po to,
aby przedłużyć „życie” wyrobów, przypraw …

Wykonanie "swojego" wyrobu wymaga dużo pracy ale także i pieniędzy.

Najlepiej zrobić więcej i mieć na dłużej.   


Pakowane próżniowo w foliowe woreczki (paczkowarka)
- wyroby wszystkie: kiełbasy, wędzonki, pasztety itp.
przechowywanie w lodówce od 7 do 30 dni (im więcej wody w wyrobie przechowywanie krótsze)

Zamrażanie zapaczkowanych próżniowo lub zawiązanych woreczków foliowych
- wyroby o małej zawartości wody.
przechowywanie w zamrażarce do kilku miesięcy (im więcej tłuszczu, przechowywanie krótsze) 

Słoiki zamknięte i pasteryzowane (gotowane w wodzie)
- farsz kiełbas, pasztetów, mielonek, smalczyków, itp.
przechowywanie najlepiej w lodówce do kilku miesięcy

Słoiki ze szczelnym korkiem
- przyprawy sypkie i w płynie
przechowywanie w chłodnym, przewiewnym miejscu ok. dwóch miesięcy (po otwarciu opakowania)


Zapiekanie, pieczenie, gotowanie
... najwygodniej i … nie drogo !

Gotowanie małych ilości wyrobów o różnych smakach w tym samym garnku ?
Oczywiście, jest możliwe ale w woreczkach foliowych szczelnie zamkniętych (próżniowo lub zawiązanych) 

Zapiekanie pasztetów, pieczeni z mięsa mielonego
w małych ilościach tzw.  „podzielnych” można wykonać w foremkach aluminiowych   

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl