Jelita (osłonki) sztuczne - plusy i minusy ...

Osłonki sztuczne posiadają wiele cech także pozytywnych,
których nie posiadają osłonki naturalne.

Osłonki te nie psują się (nie gniją), są kolorowe z nadrukami,
obkórczają wyrób, przedłużają trwałość wyrobu ...


Rodzaje osłonek i funkcje jakie mają do spełnienia ...

Nie ma jednego rodzaju osłonek sztucznych,
które posiadają wszystkie wymienione cechy.

Tutaj obowiązuje specjalizacja. 

Z naszej bardzo bogatej oferty jelit (osłonek) sztucznych
wybraliśmy tylko te rodzaje jelit (osłonek) sztucznych,
które przydadzą się w domowym wyrobach 

- osłonki białkowe
  - przepuszczają dym, wyrób w tej osłonce można wyroby także suszyć ...

- osłonki poliamidowe
  - nie przepuszczają dymu, nie obkurczają farsz, łatwo zdzieralne z wyrobu ...

- osłonki barierowe termokurczliwe
  - nie przepuszczają dymu, obkurczają farsz, przedłużają trwałość wyrobu ...


 Oznaczenie kalibrów, rozmiarów osłonek sztucznych: 

kaliber - oznacza średnicę osłonki w mm (zmierzonej po napełnieniu farszem wyrobu)

rękaw - oznacza szerokość osłonki w mm (zmierzonej po spłaszczeniu pustej osłonki)

Jelita, osłonki - sztuczne

Osłonka barierowa termokurczliwa a 1mb

Osłonka barierowa termokurczliwa a 1mb
Osłonka barierowa termokurczliwa a 1mb

Osłonka ta pod wpływem obróbki termicznej ładnie obkurcza się - bardzo dobrze przylega do farszu. Nadaje wędlinie kształt, wygląd, łatwo zdzieralna co także ułatwia plasterkowanie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

0,73 zł

Cena netto: 0,59 zł

Osłonka termokurczliwa a 1mb

Osłonka termokurczliwa a 1mb
Osłonka termokurczliwa a 1mb

Osłonka termokurczliwa zwana potocznie "foliową". Nie przepuszcza dymu, wody, tłuszczu. jest łatwo zdzieralna i delikatnie obkurcza farsz. Używana do wędlin podrobowych niewędzonych (pasztet, salceson, kaszanka) oraz wyrobów garmażeryjnych np. flaki, smalec.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

0,85 zł

Cena netto: 0,69 zł

Osłonka białkowa a 1mb

Osłonka białkowa a 1mb
Osłonka białkowa a 1mb

Osłonka białkowa brązowa (karmelowa) i bezbarwna, zwana również "papierowa" wykorzystywana do produkcji wędlin kanapkowych, parzonych i wędzonych. Wykonana z wysokogatunkowego włókna kolagenowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1,55 zł

Cena netto: 1,26 zł

Osłonka tekstylna na SALCESON

Osłonka tekstylna na SALCESON
Osłonka tekstylna na SALCESON

Wykonana z mocnego materiału osłonka typu VISCOPLEX, świetnie nadaje się do przygotowania wielu wyrobów mięsnych: od salcesonów (białych i z krwią), po kiełbasy gotowane grubo, średnio i drobno rozdrobnione.

 

Dostępność: brak towaru

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

4,00 zł

Cena netto: 3,25 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl