Ręczne maszynki do mięsa i nie tylko ...
Urządzenie powszechnie używane i niezbędne w każdej kuchni, także domowego masarza.
Służy do mielenia różnych surowców oraz napełniania (nadziewania) jelit farszem.
Części składowe (podzespoły) maszynki:
- korpusu (z uchwytem mocującym do blatu) a w nim:
ślimak (z zamocowanym trzpieniem) osadzony w tulejce, nożyk, sitko, nakrętka. - korby z drewnianym uchwytem
- śruby łączącej korbę ze ślimakiem
Więcej na temat maszynek i podzespołów przeczytasz
otwierając poszczególne opisy : maszynki, sitka, nożyki, lejki, ślimaki, trzpienie, tulejki ...
Maszynki ręczne do mięsa - żeliwne
Urządzenie powszechnie używane i niezbędne w każdej kuchni, także domowego masarza. Służy do mielenia różnych surowców oraz napełniania (nadziewania) jelit farszem. Nasze maszynki nie brudzą farszu!
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Sitka do maszynek ręcznych - stalowe
Sitka do maszynek to metalowe koła z wyciętymi wewnątrz otworami o różnych średnicach. Żelazna zasada mielenia: im mięsa bardziej chude tym średnica oczek (dziurek) większa, - a im mięsa bardziej tłuste i ścięgniste średnica oczek (dziurek) mniejsza.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Nożyki do maszynek ręcznych - stalowe
Nożyki z ostrzem tnącym jednostronnie. Nożyk ma za zadanie przeciąć kawałek mięsa w poprzek a sitko wzdłuż. Nożyk zamocowany jest na trzpieniu wkręconym do ślimaka. Należy ostrzyć zawsze komplet sitek razem z nożem.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Lejki do nadziewarek (szpryc) kpl. 3 szt
Uniwersalne lejki plastikowe do napełniania farszem mięsnym jelit naturalnych oraz jelit sztucznych o średnicy powyżej 18 mm.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin