Ręczne maszynki do mięsa i nie tylko ...

Urządzenie powszechnie używane i niezbędne w każdej kuchni, także domowego masarza.
Służy do mielenia różnych surowców oraz napełniania (nadziewania) jelit farszem.

Części składowe (podzespoły) maszynki:

  • korpusu (z uchwytem mocującym do blatu) a w nim:
    ślimak (z zamocowanym trzpieniem) osadzony w tulejce, nożyk, sitko, nakrętka.
  • korby z drewnianym uchwytem
  • śruby łączącej korbę ze ślimakiem

Więcej na temat maszynek i podzespołów przeczytasz
otwierając poszczególne opisy : maszynki, sitka, nożyki, lejki, ślimaki, trzpienie, tulejki ...

Maszynki do mięsa, części

Sitka do maszynek ręcznych - stalowe

Sitka do maszynek ręcznych - stalowe
Sitka do maszynek ręcznych - stalowe

Sitka do maszynek to metalowe koła z wyciętymi wewnątrz otworami o różnych średnicach. Żelazna zasada mielenia: im mięsa bardziej chude tym średnica oczek (dziurek) większa, - a im mięsa bardziej tłuste i ścięgniste średnica oczek (dziurek) mniejsza.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

17,00 zł

Cena netto: 13,82 zł

Lejki do maszynek ręcznych - plastikowe

Lejki do maszynek ręcznych - plastikowe
Lejki do maszynek ręcznych - plastikowe

Lejki plastikowe do napełniania farszem mięsnym jelit wieprzowych naturalnych oraz jelit sztucznych o średnicy powyżej 36 mm. Nie nadają się do napełniania farszem jelit baranich. W ofercie lejki do maszynek ALFA nr. 32-22-10-8-5

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

15,00 zł

Cena netto: 12,20 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl