Jak doprawiać ?

Do farszu (mięso, tłuszcz, podroby, woda, dodatki)
dodać:

  • mieszankę przyprawową (np. Turbo Smak AN,BN,CN, DN ...)
  • przyprawę naturalną (np. kolendra, czosnek, kminek ...)
  • sól kuchenną (lub peklosmaczek)

szczegóły opisano przy każdej mieszance
oraz w recepturach dołączonych jako "plik do pobrania"


Przyprawy niezbędne do sporządzenia:
- 5 kg farszu (mięsa) surowego (na kiełbasy, wędzonki) lub
- 5 kg farszu (mięsa) ugotowanego (na salcesony, pasztety, kiszki, smalczyki, pasty)
         są zapaczkowane w odważonych ilościach (np. 40g, 50g, 80g, 120g ...)

Jednym słowem:
wsyp paczuszkę i nie zawracaj sobie głowy odważaniem !


Jak zrobić kiszki (krupnioki, kaszanki, kartoflanki ...) ?
 "kosmiczny" skrót technologii wykonania

  • ugotować surowiec (mięso, tłuszcze, podroby ...)
  • zmielić lub pokroić ugotowany zimny surowiec
  • ugotować w rosole kaszę (o ile jest recepturze)
  • dodać przyprawy, sól, wymieszać
  • napełnić farszem jelita
  • ugotować (sparzyć) jelita z farszem we wrzącej wodzie

Kaszanka czarna bez świniobicia?

TAK - to jest możliwe!
nasze mieszanki zawierają już krew spożywczą suszoną

Przyprawy - kiszki,kaszanki

Dobry Smak - Dzika Rozkosz a 50 g

Dobry Smak - Dzika Rozkosz a 50 g
Dobry Smak - Dzika Rozkosz a 50 g

Dzięki połączeniu takich przypraw jak: czosnek, pieprz czarny, papryka ostra, majeranek, jałowiec udało nam się skomponować niezwykle wyrazistą przyprawę dedykowaną do mięs z dziczyzny, a także mięs o charakterystycznym smaku tj. baranina, jagnięcina, mięso z królika, kaczki, gęsi...

Dostępność: brak towaru

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

5,50 zł

Cena netto: 5,09 zł

szt.
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl