Jak doprawiać ?

Do farszu (mięso, tłuszcz, podroby, woda, dodatki)
dodać:

  • mieszankę przyprawową (np. Turbo Smak AN,BN,CN, DN ...)
  • przyprawę naturalną (np. kolendra, czosnek, kminek ...)
  • sól kuchenną (lub peklosmaczek)

szczegóły opisano przy każdej mieszance
oraz w recepturach dołączonych jako "plik do pobrania"


Przyprawy niezbędne do sporządzenia:
- 5 kg farszu (mięsa) surowego (na kiełbasy, wędzonki) lub
- 5 kg farszu (mięsa) ugotowanego (na salcesony, pasztety, kiszki, smalczyki, pasty)
         są zapaczkowane w odważonych ilościach (np. 40g, 50g, 80g, 120g ...)

Jednym słowem:
wsyp paczuszkę i nie zawracaj sobie głowy odważaniem !


Jak zrobić pasztet ? -  "kosmiczny" skrót technologii wykonania

  • ugotować surowiec (mięso, tłuszcze, podroby ...)
  • zmielić ugotowany surowiec i namoczoną bułkę
  • dodać przyprawy, sól
  • wymieszać, napełnić farszem jelita, foremki lub słoiki
  • ugotować (farsz w jelitach) lub zapiec (farsz w foremkach) lub pasteryzować (słoiki)

Jeden farsz a 3 różne wyroby jednocześnie ...

Z jednego farszu możesz zrobić:
pasztetową, pasztet pieczony do krojenia i pasztet w słoiku "na zapas"

więcej dowiesz się z naszej ulotki
dołączonej w zakupionej przyprawy

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl