Profesjonalna nadziewarka do kiełbas POZIOMA 5kg

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 605,00 zł 605.00
Cena netto: 491,87 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: producent z UE
Kod produktu: 369_2016_11_20180216111527

Opis

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Profesjonalna ręczna nadziewarka do kiełbas
o pojemności 5 kg

do napełniania jelit farszem kiełbasianym

Oferowana nadziewarka jest odpowiedzią na pytania i potrzeby klientów, gotowych zapłacić więcej, za towar wysokiej jakości, który będzie służyć przez wiele lat.

Zalety:
- prostota obsługi - łatwy demontaż cylindra, dwie prędkości napełniania,
- łatwość czyszczenia - wysoka jakość użytych materiałów,
- solidna konstrukcja - nie wymaga dodatkowego mocowania do stół,
- szczelność - cylinder bez łączeń zapobiega rozczelnianiu się !


Solidna rama nadziewarki i szeroka podstawa, nie wymagają dodatkowego mocowania urządzenia do stołu, dzięki czemu możemy ustawiać ją wedle potrzeb.

Cztery lejki o długości 18 cm i średnicach 15, 23, 28 i 28 mm pozwalają na wykonanie zarówno kiełbas cienkich (frankfuterkikabanosy) jak i grubszych (typu śląska, wiejska, szynkowa).

Mycie i konserwacja również nie sprawia żadnego problemu.
Cylinder można całkowicie zdemontować co znacznie ułatwia mycie i nie wymaga przenoszenia całego urządzenia.

Nadziewarka ta spełni oczekiwania
zarówno "domowych wędliniarzy", jaki i małej gastronomii.


Obsługa
Aby napełnić cylinder farszem, podnieść tłok, najlepiej rączkę (korbkę) nałożyć na górną przekładnię (tłok będzie szybciej się unosił)

Następnie należy przechylić cylinder, napełnić go farszem, nałożyć rączkę (korbkę) na dolną przekładnię (tłok będzie schodził na dół cylindra powoli) i nadziewać kiełbasy kręcąc rączkę jedną ręką a drugą odbierać jelita nadziane farszem 

Silikonowy tłok nie pozwoli aby podczas nadziewania farsz wydostawał się na boki.

Ważne!
Cylinder wykonany jest jako jeden element,
nie posiada żadnych łączeń - dzięki czemu nic się nie rozszczelnia.


 Nadziewarka o pojemności 5 kg

 Wymiary nadziewarki:
- Maksymalna długość  113 cm
  (z wyciągniętym tłokiem i lejkiem)
- Długość z wpuszczonym tłokiem 78 cm
- Szerokość: 20 cm

 Wymiary cylindra:
- Wysokość: 34 cm
- Średnica: 14 cm

 Wymiary lejków:
- Długość: 20 cm
- Średnica lejków: 38 mm ,28 mm, 23 mm, 15 mm 


 Porady domowego masarza ...

Ustawienie stołu do nadziewania:

Jeżeli macie na tyle miejsca w swojej "pracowni" najlepiej, najwygodniej ustawić dwa stoły: wąski z zamocowaną nadziewarkę i trochę szerszy pod kątem prostym do wąskiego. Będą one tworzyć literę "L". Taki sposób ustawienia stołów znacznie ułatwia "odbiór" już nadzianych kiełbasek i ich "odkręcanie".

Ważna uwaga dotycząca eksploatacji

Podobnie jak przy wszystkich szprycach, należy umiejętnie dopasować gęstość wsadu [farszu] oraz wielkość kawałków mięsa. Zbyt gęsty wsad oraz duże kawały mięsa powodują iż należy użyć dużo większej siły do jego przepchnięcia. 

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl