Profesjonalna nadziewarka (szpryca) do kiełbas

Szpryce (nadziewarki), lejki
566
PLN
Profesjonalna nadziewarka (szpryca) do kiełbas
 Profesjonalna nadziewarka (szpryca) do kiełbas
  • nowość
in_stock
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
5 dni
Cena: 566,00 zł
Cena netto: 460,16 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

369_2016_11

Producent:
producent z UE

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Profesjonalna ręczna nadziewarka do kiełbas
o pojemności ok. 3 i 5 kg

do napełniania jelit farszem kiełbasianym

Oferowana nadziewarka jest odpowiedzią na pytania i potrzeby klientów, gotowych zapłacić więcej, za towar wysokiej jakości, który będzie służyć przez wiele lat.

Zalety:
- prostota obsługi - łatwy demontaż cylindra, dwie prędkości napełniania,
- łatwość czyszczenia - wysoka jakość użytych materiałów,
- solidna konstrukcja - nie wymaga dodatkowego mocowania do stół,
- wbudowany odpowietrznik w tłoku ułatwiający nadziewanie i wyciąganie tłoka.
- wygoda użytkowania - zarówno dla osób prawo i leworęcznych.
- szczelność - cylinder bez łączeń zapobiega rozczelnianiu się !


Solidna rama nadziewarki i szeroka podstawa, nie wymagają dodatkowego mocowania urządzenia do stołu, dzięki czemu możemy ustawiać ją wedle potrzeb.

Także dla leworęcznych !
Niewiele nadziewarek na rynku jest dostosowana dla osób leworęcznych naszą nadziewarkę mogą używać osoby praworęczne a także leworęczne, wystarczy przełożyć cylinder na inną stronę, by móc używać nadziewarki w zależności od Waszej preferencji.

Cztery lejki o długości 18 cm i średnicach 14, 20, 30 i 40 mm pozwalają na wykonanie zarówno kiełbas cienkich (frankfuterkikabanosy) jak i grubszych (typu śląska, wiejska, szynkowa).

Mycie i konserwacja również nie sprawia żadnego problemu.
Cylinder można całkowicie zdemontować co znacznie ułatwia mycie i nie wymaga przenoszenia całego urządzenia.

Nadziewarka ta spełni oczekiwania
zarówno "domowych wędliniarzy", jaki i małej gastronomii.


Obsługa
Aby napełnić cylinder farszem, podnieść tłok, najlepiej rączkę (korbkę) nałożyć na górną przekładnię (tłok będzie szybciej się unosił)

Następnie należy przechylić cylinder, napełnić go farszem, nałożyć rączkę (korbkę) na dolną przekładnię (tłok będzie schodził na dół cylindra powoli) i nadziewać kiełbasy kręcąc rączkę jedną ręką a drugą odbierać jelita nadziane. farszem 

Silikonowy tłok nie pozwoli aby podczas nadziewania farsz wydostawał się na boki.

Ważne!
Cylinder wykonany jest jako jeden element,
nie posiada żadnych łączeń - dzięki czemu nic się nie rozszczelnia.


Nadziewarka o pojemności 3 kg

Wymiary nadziewarki:
- Wysokość z wyciągniętym tłokiem i podstawą: 76 cm,
- Wysokość z wpuszczonym tłokiem: 53 cm,
- Szerokość podstawy: 30 x 22 cm 

Wymiary cylindra:
- Wysokość: 20 cm
- Średnica: 13,8 cm

Wymiary lejków:
- Długość (z kołnierzem): 18 cm
- Długość (bez kołnierza): 17 cm
- Średnica kołnierza: 53 mm
- Średnica lejków: 40 mm ,30 mm, 20 mm, 15 mm


 Nadziewarka o pojemności 5 kg

 Wymiary nadziewarki:
- Wysokość z wyciągniętym tłokiem i podstawą: 100 cm,
- Wysokość z wpuszczonym tłokiem: 65 cm,
- Szerokość podstawy: 30 x 26 cm 

 Wymiary cylindra:
- Wysokość: 32 cm
- Średnica: 13,8 cm

 Wymiary lejków:
- Długość (z kołnierzem): 18 cm
- Długość (bez kołnierza): 17 cm
- Średnica kołnierza: 53 mm
- Średnica lejków: 40 mm ,30 mm, 20 mm, 15 mm 


 Porady domowego masarza ...

Ustawienie stołu do nadziewania:

Jeżeli macie na tyle miejsca w swojej "pracowni" najlepiej, najwygodniej ustawić dwa stoły: wąski z zamocowaną nadziewarkę i trochę szerszy pod kątem prostym do wąskiego. Będą one tworzyć literę "L". Taki sposób ustawienia stołów znacznie ułatwia "odbiór" już nadzianych kiełbasek i ich "odkręcanie".

Ważna uwaga dotycząca eksploatacji

Podobnie jak przy wszystkich szprycach, należy umiejętnie dopasować gęstość wsadu [farszu] oraz wielkość kawałków mięsa. Zbyt gęsty wsad oraz duże kawały mięsa powodują iż należy użyć dużo większej siły do jego przepchnięcia. 

Opinie o produkcie (0)

Promocje

© tradismak 2013.

Wszelkie prawa zastrzeżone.

Sklep internetowy Shoper.pl