Drewniana wędzarnia cyfrowa Booxa Smoker 165 lub 300 l

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 3 500,00 zł 3500.00
Cena netto: 2 845,53 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.11512
Producent: producent z UE
Kod produktu: 402_20181114135000

Opis

Wędzarnia cyfrowa drewniana BooxaSmoker
z generatorem (wytwornicą) dymu


Wędzenie za dotknięciem palca !

Wędzarnia cyfrowa drewniana wyróżnia się na rynku eleganckim i starannym wykonaniem, grubym ociepleniem  oraz bardzo dużą pojemnością aż 300 litrów.


Jak to działa ?

Wędzenie własnych wyrobów jest prostsze niż myślisz.
Dzięki generatorowi dymu typu Dymbox, proces wytwarzania dymu sprowadza się jedynie do zapalenia zrębek. Resztę wykona za Ciebie automatyka.
Zrębki z zasobnika generatora tlą się powoli wytwarzając dym. Pełny zasyp generatora dymu wystarcza na około 4-5 godzin ciągłego wędzenia. Tak uwędzone wyroby (bez płomienia i w odpowiedniej temperaturze) będą zdrowe i nie osmolone (dysponujemy badaniami Sanepid) .

Temperaturę w wędzarni możesz samodzielnie ustawić. A za pomocą sterownika cyfrowego temperatura będzie idealnie utrzymywana w środku komory.
Wędzenie podczas mrozu w zimie, czy też upałów w lecie nie będzie już miało wpływu na temperaturę wewnątrz komory. Wszystko to dzięki 5 centymetrowemu ociepleniu wełną mineralną oraz podwójną warstwą desek.


W naszej ofercie znajdziesz kompletną wędzarnię drewnianą

  • o pojemności 165 litrów  o załadunku do 20 kg wędzonek lub 17 kg kiełbas.
  • o pojemności 300 litrów  o załadunku do 40 kg wędzonek lub 35 kg kiełbas.

Dane techniczne

Wędzarnia 165 litrów bez ocieplenia
Wymiary:
wysokość całkowita 120 cm; szerokość zewnętrzna 68 cm, głębokość zewnętrzna 56 cm
(szczegółowe wymiary podane są na zdjęciu)
Napięcie znamionowe 230 V
Moc grzałki 2000 W
Moc znamionowa 2100 W
Masa własna 45 kg

Wędzarnia 300 litrów z ociepleniem
Wymiary:
wysokość całkowita 150 cm; szerokość zewnętrzna 81 cm, głębokość zewnętrzna 85 cm
(szczegółowe wymiary podane są na zdjęciu)
Napięcie znamionowe 230 V
Moc grzałki 2000 W
Moc znamionowa 2100 W
Masa własna 150 kg


 Zalety :

  • utrzymywanie stałej temperatury
    W komorze będzie dokładnie taka temperatura jaką zadasz
    na sterowniku - nie musisz nic dodatkowo regulować
  • bardzo łatwa obsługa
    - nie musisz być fachowcem !
  • zbędne drewno do wędzenia
    nie musisz gromadzić drewna do wędzenia, wystarczą zrębki (trociny),
    których zapas pomieścisz w jednej szufladzie biurka
    (zużycie ok. 2 litry / 0,9 kg na 4-5 godzin wędzenia)
  • bezpieczne wędzenie
    termometr bezprzewodowy (można zakupić dodatkowo)
    przypomni Ci kiedy trzeba wyciągnąć wyroby z wędzarni
  • bardzo korzystny stosunek pojemności do ceny 
    1 litr pojemności kosztuje niecałe 12 zł
  • elegancki wygląd 
    dzięki starannemu i solidnemu wykonaniu  może na stałe
    stanowić element wystroju ogrodu

Zestaw podstawowy zawiera:

  • szafę wędzarniczą– 1 szt.
  • generator dymu, wraz z pokrywką – 1 szt. 
  • instrukcję obsługi

 oraz gratisy:

  • zrębki wędzarnicze 2L 
  • kije wędzarnicze (poprzeczki do zawieszania) 6szt
  • półka wędzarnicza 1 szt (np. do wędzenia serów)
  • kompletna mieszanka przypraw (mocno czosnkowa i pikantna) wraz z solami peklującymi na wykonanie aż 10 kg do kiełbasy swojskiej
  • kompletna mieszanka soli peklujących i przypraw do zapeklowania aż 15 kg wędzonek
  • zbiór aż 18 gotowych receptur kiełbas i wędzonek !
    (oprócz tych receptur znajdujących się w instrukcji producenta)

 Dodatkowe wyposażenie
(można zakupić dodatkowo)


Części zamienne
(można zakupić w razie konieczności)

  • generator dymu (można go użyć do własnej wędzarni)

Gwarancja

  • okres gwarancji: 12 miesięcy od chwili wydania kupującemu
  • naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne
    wykonuje producent (adres na opakowaniu i gwarancji)
  • naprawy są wykonywane na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej

Po co wentylator? 

Aby dobrze uwędzić ZAWSZE należy wcześniej wyrób dobrze osuszyć.
Do tego niezbędna jest temperatura ok. 60 st.C oraz ruch tego gorącego powietrza. 

Dlatego należy przyciskiem załączyć grzałkę, ustawić na panelu sterowania temperaturę 60 st.C a następnie włączyć wentylator.

Osuszanie należy zakończyć gdy powierzchnia wyrobu (kiełbasy, wędzonki itp) jest całkowicie sucha a nawet lekko szeleszcząca.

Dopiero teraz należy wyłączyć wentylator i włączyć generator dymu.
ROZPOCZYNAMY WĘDZENIE !     


Czym wędzić: trocinami od stolarza?
Jeżeli zrębki to jakie? drobne, grube ... 

Absolutnie NIE POLECAM trocin ponieważ: 

  • nie mamy pewności czy pochodziły z heblowania z drzew liściastych,
    czy drewno nie było nasączone chemikaliami
  • są zbyt drobne lub zbyt grube i mogą spowodować zaklinowanie się generatora dymu a w efekcie końcowym jego uszkodzenie 

POLECAM zrębki
specjalnie przygotowane do wędzenia ponieważ są one

  • czyste pod względem bakteriologicznym
  • równej granulacji
  • pochodzą z drewna drzew liściastych także owocowych

W NASZEJ OFERCIE mamy zrębki różnej granulacji i z różnych gatunków drzew.
W dziale "Trociny, zrębki" znajdziecie zrębki z dokładnym opisem ich zastosowania.  

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl