Jelita naturalne baranie 22/24 a 15 m na PASKU
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Długość całkowita jelit (głęboko zasolonych) w opakowaniu (na paskach): 15 mb
Kaliber: 22/24 EX (Ø 10,3 mm po napełnieniu)
Zużycie: 5 ÷ 7 mb / kg kiełbasy (pęczek wystarczy na 3 ÷ 2 kg kiełbasy)
Przygotowanie jelit przed nadzianiem (napełnieniem) farszem:
- przepłukać ciepłą wodą cały pasek zmieniając kilkakrotnie wodę,
- potem moczyć jelita (nie ściągając z paska) w ciepłej wodzie min. 30 minut,
- a na końcu "przelać" (przepłukać) ciepłą wodą każdy odcinek jelit naciągnięty na pasek.
Gdy zostaną jelita po produkcji - jak je przechować bezpiecznie ?
Jelita należy obsuszyć w ściereczce,
wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do woreczka a najlepiej do słoika.
W takim stanie w lodówce można przetrzymywać jelita nawet 2 lata.
NIE WOLNO ZAMRAŻAĆ !