Pakowarka próżniowa

Paczkowarki, zgrzewarki
166.5
PLN
Pakowarka próżniowa
Pakowarka próżniowa
  • nowość
in_stock
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
3 dni
Cena: 166,50 zł
Cena netto: 135,37 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

425

Producent:
YATO

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Często w naszych przepisach sugerujemy aby nasze wyroby (szynki, wędliny, sery) zapakować próżniowo, aby przedłużyć ich smak i świeżość, jednak zdawaliśmy sobie sprawę że nie każdy dysponuje taką możliwością.

To skłoniło nas do szukania, małej i wydajnej pakowarki próżniowej, adekwatnej na domowe potrzeby. Po wielu przetestowanych urządzeniach nasz wybór padł na pakowarki LUND.


Najważniejszymi jej atutami są:

  • niska cena (w porównaniu do urządzeń tego typu dla gastronomii)
  • małe gabaryty (z pewnością nie zajmie dużo miejsca)
  • prędkość pakowania (około 10-20 sekund !!!)
  • mała waga (około 1 kg)
  • dostępność worków (u nas zawsze zamówisz worki do pakowarki)
  • prosta obsługa.

 Obsługa mniejszej pakowarki (140 W) w trzech krokach:

  1. Położyć worek tak, aby znajdował się nad paskiem grzewczym,
  2. Podłączyć urządzenie do zasilania
  3. Docisnąć, przytrzymać i ...gotowe !!!

Należy stosować tylko specjalne worki moletowane o długości krawędzi do zgrzewu nie przekraczającej 22 cm.


 Obsługa większej pakowarki (175 W) w czterech krokach

  1. Położyć worek tak, aby znajdował się nad paskiem grzewczym,
  2. zacisnąć pokrywę tak aby zadziałały zatrzaski
  3. Podłączyć urządzenie do zasilania
  4. Nacisnąć przycisk "Pakowanie", odczekać chwilę i...
    gotowe

lub jeśli chcemy kontrolować proces zgrzewania:

  1. Położyć worek tak, aby znajdował się nad paskiem grzewczym,
  2. zacisnąć pokrywę tak aby zadziałały zatrzaski
  3. Podłączyć urządzenie do zasilania
  4. Nacisnąć i przytrzymać przycisk "Impuls" do uzyskania oczekiwanego stopnia odessania powietrza.
  5. Nacisnąć przycisk "Zgrzewanie" i
    gotowe

Należy stosować tylko specjalne worki moletowane o długości krawędzi do zgrzewu
nie przekraczającej 25 cm.


 U nas worki zamówisz tutaj


 Kilka porad dotyczących pakowania próżniowego:

  • Najlepiej pakować próżniowo świeże, ale nigdy ciepłe, wyroby i produktu
  • Jeżeli już podejrzewamy że jakość naszych produktów ulega pogorszeniu, to pakowanie próżniowe może opóźnić ten proces ale nigdy go nie powstrzyma. 
  • Zamrażanie, gotowanie, rozmrażanie i podgrzewanie w wodzie żywności zapakowanej próżniowo pozwala zachować smak potraw oraz ułatwia utrzymanie czystości. 
  • Żywność zapakowaną próżniowo można podgrzać przez zanurzenie i podgrzewanie jej w ciepłej wodzie, temperatura wody nie może przekroczyć 75 st. C. 
  • Jeżeli zostanie użyty odpowiednio duży worek można go użyć ponownie, po wcześniejszym odcięciu zgrzewu. 
  • Przed zapakowaniem próżniowym warzyw zaleca się je poddać blanszowaniu. Aby poddać warzywa blanszowaniu należy zanurzyć je na kilkadziesiąt sekund we wrzątku, a następnie wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie. 

Opinie o produkcie (0)

Promocje



Zestaw promocyjny "Duet" Zestaw promocyjny "Duet" 133,00 zł 147,10 zł


Zestaw promocyjny "Singiel" Zestaw promocyjny "Singiel" 124,00 zł 127,10 zł
Sklep jest w trybie podglądu

© tradismak 2013.

Wszelkie prawa zastrzeżone.

Sklep internetowy Shoper.pl