Worki foliowe

Foremki, woreczki, słoje
0.3
PLN
Worki foliowe
Worki foliowe
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
5 dni
Cena: 0,30 zł
Cena netto: 0,24 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 38)
Kod produktu:

340

Producent:
producent z UE

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Worki foliowe to opakowanie, które zabezpiecza wyrób przed zepsuciem, wysuszeniem lub zmianą smaku i zapachu


Worki z naszej oferty - do czego można je użyć ?

do pakowania próżniowego:

26x16 cm:     3 szt kiełbasek o długości do 20 cm (śląska, parówkowa, myśliwska ...)
22x18 cm:     4 szt kiełbasek o długości do 15 cm, 1 szt słoik a 280 ml (są w naszej ofercie)
30x18 cm:     4 szt kiełbasek o długości do 23 cm, 1 szt wianek kiełbasy np. jałowcowej

także do wyrobów z prasek

30x30 cm:     wyrób z prasek "Singiel", "Duo", "Tercet"
30x45 cm:     wyrób z praski "Kwartet" - ten worek jest dostępny wyłącznie na zamówienie 


Idealne byłoby mieć paczkowarkę próżniową ale gdy jej brak,
także woreczki foliowe przydadzą się w "warsztacie" domowego masarza.

W woreczkach można:

zamrażać w zamrażarce
(folia ochrania przed wysuszeniem, zmianą smaku i zapachu)

- wstępnie przygotowany surowiec, który będzie potrzeby w innym czasie
- wyrób gotowy (kiełbasy, wędzonki i inne wyroby, które zawierają małą ilość wody!)

gotować w wodzie
(folia zapobiega wypłukiwaniu przypraw, soli z wyrobu, zmniejsza ubytki)

- golonki lub inne mięsa z przyprawami (worek ściśle zawiązać)
- wyroby z prasek
  (nie ma potrzeby używać worka do prasek ze stali kwasoodpornej
  ale użycie worka znacznie zmniejsza ubytek wody i wyroby te są bardziej soczyste)

przechowywać bez chłodzenia
(folia zapobiega ubytkowi aromatów i przenikaniu wzajemnym różnych wonnych surowców)

- towary sypkie (cukier, mąkę, sól itp)
- przyprawy (worek ściśle zawiązać aby przyprawy nie utraciły aromatu)

przechowywać po usunięciu powietrza i "zaspawaniu" worka 
(folia pozbawiona powietrza i w nim zawartych bakterii przedłuża znacznie trwałość wyrobu)

- każdy wyrób po "odpowietrzeniu" w urządzeniu (paczkowarce)
  można przechowywać w lodówce nawet do 21 dni a po zamrożeniu do kilku miesięcy


 Porady domowego masarza ...

Kiedy nie wolno przetrzymywać
wyroby lub surowiec w worku foliowym ?

Jeżeli wyrób lub surowiec przebywa powyżej 24 godzin w worku foliowym nie zamkniętym próżniowo, nawet gdy jest przechowywany w lodówce,

ulega przyspieszonemu zepsuciu
(zmiana barwy, smaku i zapachu).

Pamiętaj!
gdy masz zamiar dłużej przetrzymywać wyrób lub surowiec w worku foliowym
to zapakuj go próżniowo lub zamroź w zamrażarce . 


Jak rozmrażać
aby wyrób smakował jakby świeżo zrobiony ?

Przestrzegaj zawsze "żelaznej zasady":
Zamrażaj  bardzo szybko a rozmrażaj bardzo powoli. 

Informacje dodatkowe:
- unikaj zamrażania wyrobów z dużą ilością wody
  wyroby (szynki, balerony i inne) "nawodnione"
  po rozmrożeniu mają konsystencję namoczonej gąbki.

Wyroby z własnej, domowej produkcji (mało nawodnione)
zamrożone i rozmrożone będą zawsze  takie same !    

Opinie o produkcie (0)

Promocje

Zestaw promocyjny "Słoikowa" Zestaw promocyjny "Słoikowa" 79,00 zł 89,98 zł

Zestaw promocyjny "Duet" Zestaw promocyjny "Duet" 133,00 zł 147,10 zł

Zestaw promocyjny "Singiel" Zestaw promocyjny "Singiel" 124,00 zł 127,10 zł


© tradismak 2013.

Wszelkie prawa zastrzeżone.

Sklep internetowy Shoper.pl