Zgrzewarka próżniowa Profi Cook
Opis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Oferowany produkt to w pełni automatyczna, wysokowydajna zgrzewarka do pakowania próżniowego żywności. Obudowa wykonana jest ze stali nierdzewnej, z elektronicznym panelem dotykowym.
Idealna do dzielenia dużych ilości jedzenia na mniejsze porcje
Dobrze zapakowany produkt może być bezpieczne przechowywany nawet 8 razy dłużej.
Najważniejszymi jej atutami są:
- niska cena (w porównaniu do urządzeń tego typu dla gastronomii)
- małe gabaryty (z pewnością nie zajmie dużo miejsca)
- prędkość pakowania (około 10-20 sekund !!!)
- Moc ssania: 12 litrów/min;
- mała waga (około 1 kg)
- dostępność worków (u nas zawsze zamówisz worki do pakowarki)
- prosta obsługa.
- Szerokie i wytrzymałe zamkniecie hermetyczne.
- Elektroniczna regulacja podciśnienia (4 stopnie) również dla delikatnego jedzenia
- Moc ssania: 12 litrów/min;
- Taca ociekowa dla wilgoci resztkowej (zdejmowana)
Wymiary
Szerokość 375 mm
Wysokość 75 mm
Głębokość 160 mm
Maksymalna szerokość worka 270 mm
Dane Techniczne
Moc 120 W (max)
Waga ok 1,50 kg
Zasilanie 220 - 240 V
GRATIS
18 profesjonalnych, hermetycznych worków (10 sztuk o wymiarach 22 cm x 30 cm / 8 sztuk o wymiarach 28 cm x 40 cm,
U nas worki zamówisz tutaj
Kilka porad dotyczących pakowania próżniowego:
- Najlepiej pakować próżniowo świeże, ale nigdy ciepłe, wyroby i produktu
- Jeżeli już podejrzewamy że jakość naszych produktów ulega pogorszeniu, to pakowanie próżniowe może opóźnić ten proces ale nigdy go nie powstrzyma.
- Zamrażanie, gotowanie, rozmrażanie i podgrzewanie w wodzie żywności zapakowanej próżniowo pozwala zachować smak potraw oraz ułatwia utrzymanie czystości.
- Żywność zapakowaną próżniowo można podgrzać przez zanurzenie i podgrzewanie jej w ciepłej wodzie, temperatura wody nie może przekroczyć 75 st. C.
- Jeżeli zostanie użyty odpowiednio duży worek można go użyć ponownie, po wcześniejszym odcięciu zgrzewu.
- Przed zapakowaniem próżniowym warzyw zaleca się je poddać blanszowaniu. Aby poddać warzywa blanszowaniu należy zanurzyć je na kilkadziesiąt sekund we wrzątku, a następnie wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie.