Zgrzewarka próżniowa Profi Cook

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 304,00 zł 304.00
Cena netto: 247,15 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.5
Producent: producent z UE
Kod produktu: 425_20210521103325

Opis

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Oferowany produkt to w pełni automatyczna, wysokowydajna zgrzewarka do pakowania próżniowego żywności. Obudowa wykonana jest ze stali nierdzewnej, z elektronicznym panelem dotykowym.
Idealna do dzielenia dużych ilości jedzenia na mniejsze porcje

Dobrze zapakowany produkt może być bezpieczne przechowywany nawet 8 razy dłużej. 


Najważniejszymi jej atutami są:

  • niska cena (w porównaniu do urządzeń tego typu dla gastronomii)
  • małe gabaryty (z pewnością nie zajmie dużo miejsca)
  • prędkość pakowania (około 10-20 sekund !!!)
  • Moc ssania: 12 litrów/min;
  • mała waga (około 1 kg)
  • dostępność worków (u nas zawsze zamówisz worki do pakowarki)
  • prosta obsługa.
  • Szerokie i wytrzymałe zamkniecie hermetyczne.
  • Elektroniczna regulacja podciśnienia (4 stopnie) również dla delikatnego jedzenia
  • Moc ssania: 12 litrów/min;
  • Taca ociekowa dla wilgoci resztkowej (zdejmowana)

 Wymiary

Szerokość 375 mm
Wysokość 75 mm
Głębokość 160 mm

Maksymalna szerokość worka 270 mm 


 

Dane Techniczne

Moc  120 W (max)
Waga 
ok 1,50 kg
Zasilanie
220 - 240 V 


 GRATIS

18 profesjonalnych, hermetycznych worków (10 sztuk o wymiarach 22 cm x 30 cm / 8 sztuk o wymiarach 28 cm x 40 cm, 


 U nas worki zamówisz tutaj


 Kilka porad dotyczących pakowania próżniowego:

  • Najlepiej pakować próżniowo świeże, ale nigdy ciepłe, wyroby i produktu
  • Jeżeli już podejrzewamy że jakość naszych produktów ulega pogorszeniu, to pakowanie próżniowe może opóźnić ten proces ale nigdy go nie powstrzyma. 
  • Zamrażanie, gotowanie, rozmrażanie i podgrzewanie w wodzie żywności zapakowanej próżniowo pozwala zachować smak potraw oraz ułatwia utrzymanie czystości. 
  • Żywność zapakowaną próżniowo można podgrzać przez zanurzenie i podgrzewanie jej w ciepłej wodzie, temperatura wody nie może przekroczyć 75 st. C. 
  • Jeżeli zostanie użyty odpowiednio duży worek można go użyć ponownie, po wcześniejszym odcięciu zgrzewu. 
  • Przed zapakowaniem próżniowym warzyw zaleca się je poddać blanszowaniu. Aby poddać warzywa blanszowaniu należy zanurzyć je na kilkadziesiąt sekund we wrzątku, a następnie wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl