Strzykawki – do czego są potrzebne ?
Umożliwiają penetrację (wniknięcie) solanki w głębi mięśni. Brązowe a potem zielone plamy wewnątrz wędzonek świadczą o niedopeklowaniu i mogą powodować psucie się Waszej „wymarzonej szyneczki”.
Więcej na ten temat: przy opisie strzykawek .
Czy można kupić strzykawkę w aptece?
Można, ale nasze strzykawki bardziej pojemne,
a igły mają duże przekroje ułatwiające szybki przepływ solanki.
Igły – czy tylko do nastrzyku ?
Oprócz igieł do nastrzyku w naszej ofercie znajdziecie
także igły ułatwiające przewlekanie sznurka przez mięso przeznaczone na wędzonki.
Więcej na ten temat: przy opisie igieł...
Strzykawka do nastrzyku wędzonek
Jest to urządzenie zbudowane z plastikowego szczelnego pojemnika z tłokiem. W komplecie znajduje się plastikowa stożkowa nasadka umożliwiająca założenie igły. Służy do nastrzyku mięs mieszaniną peklującą najczęściej przeznaczonych do wędzenia.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Igły do nastrzyku wędzonek
Igły do nastrzyku (wraz ze strzykawką , strzykawkę zakupić osobno ) służą do rozprowadzenia solanki (woda, sól peklująca, smak) w głębszych częściach mięsa przeznaczonego na wędzonki. W ofercie igły z jednym otworem i z dodatkowymi 5-cioma otworami bocznymi.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Igły masarskie do wędzonek
Igły masarskie służą do przewlekania sznurka przez mięso przeznaczone na wędzonkę. Sznurek wiąże się w pętelkę za pomocą której kawałek mięsa wiesza się na kijach wędzarniczych w wędzarni.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin