Igły masarskie do wędzonek
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Igły masarskie służą do przewlekania sznurka
przez mięso przeznaczone na wędzonkę.
Sznurek wiąże się w pętelkę za pomocą której
kawałek mięsa wiesza się na kijach wędzarniczych w wędzarni.
Igła szyjąca
- spłaszczony i ostro zakończony koniec pręta z dziurką po środku
igła ta wyglądem przypomina zwykła igłę krawiecką do szycia.
Rękojeść wykonana z polietylenu,
natomiast sama igła wykonana jest stali nierdzewnej.
Długość całkowita wynosi 43 cm,
natomiast sama igła ma długość 30 cm. kolor rączki: czarny
Igła szydło
- spłaszczony i ostro zakończony koniec pręta z dziurką,
której jedna ścianka została przepiłowana.
igła ta wyglądem przypomina szydełko do haftowania
Rękojeść wykonana z polietylenu,
natomiast sama igła wykonana jest stali nierdzewnej.
Długość całkowita wynosi 31,5 cm,
natomiast sama igła ma długość 20 cm. kolor rączki: biały
Porady domowego masarza ...
Którą igłę wybrać ?
Z pewnością najbardziej wygodna jest igła "szydło" ponieważ sznurek
nie trzeba przewlekać przez dziurkę ale zaczepia się go dokładnie w taki sam sposób
jak robi to hafciarka szydełkująca (haftująca) np. koronkowy obrus.