Igły masarskie do wędzonek

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 55,10 zł 55.10
Cena netto: 44,80 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.9136
Producent: Aesculap Chifa
Kod produktu: 338

Opis

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Igły masarskie służą do przewlekania sznurka
przez mięso przeznaczone na wędzonkę.

Sznurek wiąże się w pętelkę za pomocą której
kawałek mięsa wiesza się na kijach wędzarniczych w wędzarni.


Igła szyjąca
- spłaszczony i ostro zakończony koniec pręta z dziurką po środku
  igła ta wyglądem przypomina zwykła igłę krawiecką do szycia.

Rękojeść wykonana z polietylenu,
natomiast sama igła wykonana jest stali nierdzewnej.

Długość całkowita wynosi 43 cm,
natomiast sama igła ma długość 30 cm. kolor rączki: czarny


 Igła szydło
-  spłaszczony i ostro zakończony koniec pręta z dziurką,
   której jedna ścianka została przepiłowana.

   igła ta wyglądem przypomina szydełko do haftowania

Rękojeść wykonana z polietylenu,
natomiast sama igła wykonana jest stali nierdzewnej.

Długość całkowita wynosi 31,5 cm,
natomiast sama igła ma długość 20 cm. kolor rączki: biały


Porady domowego masarza ...

Którą igłę wybrać ? 

Z pewnością najbardziej wygodna jest igła "szydło" ponieważ sznurek
nie trzeba przewlekać przez dziurkę ale zaczepia się go dokładnie w taki sam sposób
jak robi to hafciarka szydełkująca (haftująca) np. koronkowy obrus.

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl