Cedzak siatkowy śr. 16 cm
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Cedzak - ogromnie ważne narzędzie w domowej masarni.
Służy przede wszystkim do wyjmowania ugotowanych mięs,
tłuszczy, podrobów oraz wędzonek z gorącej wody.
średnica: 160 mm - długość: 470 mm - pojemność: 0,75 litra
materiał: stal nierdzewna
Porady domowego masarza ...
Niezbędny dla każdego masarza !
Cedzak świetnie nadaje się do mieszania solanki na wędzonki
- woda przenikając przez siatkę cedzaka powoduje szybsze rozpuszczanie się składników np. soli
Tak jak każdy wędkarz wie jak użyteczny jest "podbierak" do ryb, tak każdy masarz docenia porządny cedzak do wyjmowania gorącego surowca (wyrobu) z wrzątku.
Uwaga
Używaj zawsze narzędzi o długiej rączce takich jak chochle, widelce, podbieraki, sitka itp. a unikniesz wówczas przykrych wypadków związanych z poparzeniem