Wiązanie, siatkowanie, rolowanie,
sznurowanie, krępowanie ...
Sława te określają czynność polegającą na ściśnięciu kawałka mięsa
przeznaczonego na wędzonki za pomocą sznurka (przędzy, nici wędliniarskich) lub siatki.
Sitaki są wykonane ze sznurka wzmocnionego gumkami,
które powodują obciskanie włożonego do niej mięsa.
W siatkach można wyrób wędzić, gotować a nawet piec.
W ofercie naszej znajdziecie siatkę "retro" imitującą ręczne wiązanie
a także poradę jak można ułatwić sobie pracę
przy uciążliwym napychaniu mięsa do siatki.
Siatka do wędzonek - "Standard" a 1mb
Siatka zbudowana z wysokiej jakości "sznurka - przędzy" i gumek ściągających. Mocna, odporna na wysokie temperatury (można piec wyroby w piekarniku). 1 mb wystarczy nawet na ok 12 kg wyrobu !
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Siatka do wędzonek - "RETRO" a 1mb
Siatka wędliniarska o dużych oczkach imitująca ręczne sznurowanie wędzonek (szynek, baleronów i innych wyrobów mięsnych) przeznaczonych do wędzenia, gotowania lub pieczenia (do temp. 225 st.C)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nici wędliniarskie białe - rolka
Nici wędliniarskie białe, lniane matowe. 100g rolka to 60 mb mocnego szpagatu, który wystarczy na wykonanie ok. 30 kg zasznurowanych (rolowanych) szynek , baleronów , rolad ...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Aplikator do szynek
Każdy, kto wędzi szynki, zna ten kłopot jaki powstaje kiedy trzeba nasze zapeklowane mięso włożyć do siatki wędliniarskiej. Aby ułatwić sobie to zadanie proponujemy zakup aplikatora do szynek. Proste, a jakże skuteczne narzędzie, które znacznie ułatwi nam tą czynność.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni