Wiązanie, siatkowanie, rolowanie,
sznurowanie, krępowanie ...

Sława te określają czynność polegającą na ściśnięciu kawałka mięsa
przeznaczonego na wędzonki za pomocą sznurka (przędzy, nici wędliniarskich) lub siatki.

Sitaki są wykonane ze sznurka wzmocnionego gumkami,
które powodują obciskanie włożonego do niej mięsa.
W siatkach można wyrób wędzić, gotować a nawet piec.  

W ofercie naszej znajdziecie siatkę "retro" imitującą ręczne wiązanie
a także poradę jak można ułatwić sobie pracę
przy uciążliwym napychaniu mięsa do siatki. 

Siatki i nici wędliniarskie

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Siatka do wędzonek - "Standard" a 1mb
Cena: 1,80 zł
Siatka do wędzonek - "Standard" a 1mb

Siatka zbudowana z wysokiej jakości "sznurka - przędzy" i gumek ściągających. Mocna, odporna na wysokie temperatury (można piec wyroby w piekarniku). 1 mb wystarczy nawet na ok 12 kg wyrobu !

Siatka do wędzonek - "RETRO" a 1mb
Cena: 2,20 zł
Siatka do wędzonek - "RETRO" a 1mb

Siatka wędliniarska o dużych oczkach imitująca ręczne sznurowanie wędzonek (szynek, baleronów i innych wyrobów mięsnych) przeznaczonych do wędzenia, gotowania lub pieczenia (do temp. 225 st.C)

  • nowość
Nici wędliniarskie białe - rolka
Cena: 4,00 zł
Nici wędliniarskie białe - rolka

Nici wędliniarskie białe, lniane matowe. 100g rolka to 60 mb mocnego szpagatu, który wystarczy na wykonanie ok. 30 kg zasznurowanych (rolowanych) szynek , baleronów , rolad ...

Promocje

Sklep jest w trybie podglądu

© tradismak 2013.

Wszelkie prawa zastrzeżone.

Sklep internetowy Shoper.pl