Deska do krojenia - czerwona
towar niedostępny

Opis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Deska do krojenia (nie tylko mięsa) wykonana z polietylenu w kolorze czerwonym.
Dość odporna na uszkodzenia (ale bez przesady).
Łatwa do utrzymania w czystości w stosunku do desek drewnianych.
Parametry:
- kolor: czerwony (inne kolory i wymiary są dostępne na zamówienie)
- materiał wykonania: polietylen
- powierzchnia do krojenia:
- deska mniejsza: 450 x 300 x 13 mm
- deska średnia 530 x 325 x 10 mm
- deska większa: 400 x 600 x 20 mm
Porady domowego masarza ...
Gdzie i jak przetrzymywać deski do krojenia ...
Można przetrzymywać w szufladzie. szafce na półce
ale ... najlepiej nawiercić dziurkę w górnej części deski
i zawiesić deskę np. na drzwiczkach górnej szafki kuchennej
- będzie zawsze pod ręką
i nie będzie zajmować miejsca.
Deska z polipropylenu czy z drewna - którą wybrać ?
Za deską do krojenia z plastiku (polipropylenu) przemawia jej trwałość,
możliwość mycia mechanicznego, łatwość utrzymania w czystości ...
Ale ... nie można jej użyć do obróbki (narzynania) mięsa
przy użyciu siekaczy do mięsa bo stępią się lub uszkodzą nożyki.
Deska do krojenia drewniana ma tylko jedną zaletę:
nadaje się do narzynania steków przy użyciu siekaczy lub tłuczka/siekacza.
Wniosek
- warto kupić dwie deski :
z plastiku (polipropylenu) i drewna