Prasowanka (szynkowar) "Singiel" o pojemności 900 g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 112,00 zł 112.00
Cena netto: 91,06 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.29422
Producent: Sekwens
Kod produktu: 226

Opis

 Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Praska "SINGIEL"

"Idealna dla samotnych" - pojemność 900 gram

Co wyróżnia szynkowar Singiel?

  • Wędliny mają ładny przekrój o kształcie zbliżonym do prostokąta.
  • Wędliny są nieduże więc można częściej wypróbowywać różne przepisy.
  • Mięso w misce można układać warstwami, jedna na drugiej, co daje bardzo atrakcyjny przekrój.
  • Nie ma konieczności używania woreczków - to wygodne i oszczędne rozwiązanie.
  • W każdej chwili dokupisz do niego część zamienną
  • Jest niski, więc do gotowania nie musisz używać wysokiego garnka
  • Siła sprężyny jest odpowiednio dobrana, więc wyrób jest ścisły, nadający się do krojenia.

 

Komplet zawiera:
praskę, podkładkę i klamrę dociskową ze sprężyną,
jak również receptury prasowanek,

Produkt wykonany ze stali nierdzewnej dopuszczony do kontaktu z żywnością.

Na częściach do prasowanki (tj. zaczep, klamra, podkładka) mogą wystąpić
niewielkie i delikatne zarysowania, wynikające z procesu produkcyjnego.
Zarysowania nie mają wpływu na jakość i użytkowanie produktu.

Uwaga!
Przed pierwszym użyciem prasowanki należy:
zdjąć folię zabezpieczającą z podkładki dociskowej
oraz umyć i wyparzyć całe urządzenie.

W komplecie GRATIS: 
40 g przyprawy "Rozkoszna".

Opakowanie wystarczy na wykonanie
aż 3,6 kg smakowitej "prasowanki"

Wymiary zewnętrzne praski (w x sz x dł):
10,0 cm x 10,8 cm x 17,6 cm.


Jak wykonać prasowankę ?
             - zobacz pliki do pobrania


Porady domowego masarza ...

Wyrób rozpada się
- co zrobić, jakie są tego przyczyny ?

 

Jest to najczęściej pojawiające się pytanie związane z wyrobami z prasek zrobionych z całych mięśni.

Problem ten nie występuje w wyrobach z mięs mielonych.


Błędy i sposoby zapobiegania ... 

 

  • dodano zbyt mało żelatyny lub mięs mielonych ścięgnistych (np. z golonki)
  • przedłużono znacznie czas gotowania
  • nie włożono dystansu (podkładka, ręcznik itp) na dno garnka przed włożeniem praski, co spowodowało znaczy wzrost temperatury wewnątrz praski
  • całą przyprawę dodano do wewnątrz a nie na zewnątrz bloku mięsnego
    (do wewnątrz należy dać całą ilość soli i żelatyny a przyprawę umieścić na zewnątrz bloku)

 kliknij na załączony dokument "pliki do pobrania"

zawierający przykładowe receptury,

w których użyto mieszanek przyprawowych naszej produkcji,

a dowiesz się jak można samemu wykonać własne mięsne smakołyki

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl