Prasowanki (szynkowary) - komplet 4 szt. o pojemn. 8100 gram

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 300,00 zł

Cena regularna:

300.00
Cena netto: 243,90 zł

Cena regularna:

ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.84615
Producent: Sekwens
Kod produktu: 231

Opis

 Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Komplet 4 prasek:
"Singiel"+"Duet"+"Tercet"+"Kwartet"

Idealne dla firm:
gastronomicznych, cateringowych i zakładów masarskich

                                            - o łącznej pojemności 8100 gram


W skład kompletu wchodzą:

  • pojemnik "Singiel"       o pojemności  900 gram wraz z podkładką dociskową
  • pojemnik "Duet"         o pojemności 1500 gram wraz z podkładką dociskową
  • pojemnik "Tercet"       o pojemności 2100 gram wraz z podkładką dociskową
  • pojemnik "Kwartet"    o pojemności 3600 gram wraz z podkładką dociskową

oraz
- 1 szt klamra dociskowa ze sprężyną wraz z zaczepem
                 (pasujące do każdego rodzaju prasowanki)
- 1 szt receptury prasowanek

Produkty wykonany ze stali nierdzewnej dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Na częściach do prasowanki (tj. zaczep, klamra, podkładka) mogą wystąpić
niewielkie i delikatne zarysowania, wynikające z procesu produkcyjnego.
Zarysowania nie mają wpływu na jakość i użytkowanie produktu.

Uwaga!
Przed pierwszym użyciem prasowanki należy:
zdjąć folię zabezpieczającą z podkładki dociskowej
oraz umyć i wyparzyć całe urządzenie.

a ponadto 1x GRATIS: 
40 g przyprawy "Rozkoszna".

Opakowanie wystarczy na wykonanie
aż 3,6 kg smakowitej "prasowanki"


Jak wykonać prasowankę ?
             - zobacz pliki do pobrania


Porady domowego masarza ...

Wyrób rozpada się
- co zrobić, jakie są tego przyczyny ?

 

Jet to najczęściej pojawiające się pytanie związane z wyrobami z prasek zrobionych z całych mięśni.

Problem ten nie występuje w wyrobach z mięs mielonych.


Błędy i sposoby zapobiegania ... 

 

  • dodano zbyt mało żelatyny lub mięs mielonych ścięgnistych (np. z golonki)
  • przedłużono znacznie czas gotowania
  • nie włożono dystansu (podkładka, ręcznik itp) na dno garnka przed włożeniem praski,
    co spowodowało znaczy wzrost temperatury wewnątrz praski
  • całą przyprawę dodano do wewnątrz a nie na zewnątrz bloku mięsnego
    (do wewnątrz należy dać całą ilość soli i żelatyny a przyprawę umieścić na zewnątrz bloku)

kliknij na załączony dokument "pliki do pobrania"

zawierający przykładowe receptury,

w których użyto mieszanek przyprawowych naszej produkcji,

a dowiesz się jak można samemu wykonać własne mięsne smakołyki

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl