Ślimaki do maszynek ręcznych - żeliwne

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 44,00 zł 44.00
Cena netto: 35,77 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.36
Producent: producent z UE
Kod produktu: 335

Opis

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Ślimak służy
do "transportu" mięsa wewnątrz korpusu maszynki: od gardzieli do nożyka i sitka.

Z jednej strony ślimak osadzony jest w teflonowej tulei
i połączony za pomocą nakrętki motylkowej z korbą.
Z drugiej strony ma wkręcony trzpień na który mocuje się nożyk i sitko.


Ślimak jak część zamienna zawiera wmontowany trzpień.
Cena obejmuje komplet: ślimak + trzpień.


Porady domowego masarza ...

Spocony masarz ... dlaczego? - przeczytaj

W czasie długiego użytkowania może ulec zdeformowaniu trzpień ślimaka
i nożyk przy dużych obciążeniach będzie "objeżdżał" na trzpieniu.

Wówczas należy wymienić trzpień ślimaka
bo mięso nie będzie dobrze zmielone a raczej będzie mocno pogniecione
a masarz zaleje się potem ze zmęczenia!

Kolejność montażu maszynki.

Włóż ślimak do korpusu nałóż na niego nożyk (ostre części do przodu tak aby przylegały do sita), załóż sitko, zakręć nakrętkę, zamontuj korbę przy użyciu "motylkowej" nakrętki. - zobacz fotkę w galerii


BARDZO WAŻNE - Mycie i konserwacja 

Pamiętaj, że zawsze po zakończeniu "roboty"  należy cały użyty sprzęt i urządzenia
dokładnie wymyć, wysuszyć i nasmarować olejem jadalnym aby nie zardzewiał.
Oczywiście, że można kupić sprzęt ze stali nierdzewnej ale kilka a czasami kilkanaście razy droższy.

Czy warto - decyzja należy do Ciebie.

Jedno jest pewne czynności wyżej opisane w przypadku stali nierdzewnej należy wykonać w taki sam sposób.  

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl