Termometr bagnetowy - elektroniczny

Termometry
32.5
PLN
Termometr bagnetowy - elektroniczny
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
5 dni
Cena: 32,50 zł
Cena netto: 26,42 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 29)
Kod produktu:

328

Producent:
-

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Termometr bagnetowy
z ekranikiem LCD i metalowym szpikulcem (sondą elektroniczną)


Elektroniczny, precyzyjny termometr z wyświetlaczem LCD, prosty w obsłudze
do pomiaru temperatury wewnątrz wyrobu w czasie gotowania, pieczenia, smażenia itp.
Czujka pomiarowa znajduje się w dolnej części nierdzewnego szpikulca.

Aby nie uszkodzić szpikulca termometru
należy przechowywać go w dołączonym pokrowcu - etui.


- zakres temperatur: od 0°C do 110°C (dokładność 0,1°C )
- tolerancja +/- 1°C
- przełącznik pomiaru:
°C/°F
- sonda długość: 
13 cm
- sonda materiał:
stal nierdzewna
- czasowy wyłącznik:
5 minut - automatyczny wyłącznik po braku dalszych pomiarów
- zasilanie: baterie 1 x LR44 (w komplecie)


Orientacyjne temperatury krytyczne (maksymalne) mierzone wewnątrz wyrobu
(niezależnie czy pieczonego, parzonego lub gotowanego):
wołowina, wieprzowina: 68°C - 74°C ; drób: 75°C -  83°C


  Porady domowego masarza ...

Niezbędny dla każdego masarza i ... kucharza  !

w czasie wędzenia:
- sondę wbijamy do środka kiełbasy lub wędzonki,
  dokonujemy odczytu i wyjmujemy termometr z wyrobu.

w czasie gotowania (parzenia) wędzonek, kiełbas lub prasowanek (z szynkowara):
- sondę wbijamy do środka wędzonki, kiełbasy lub prasowanki,
  dokonujemy odczytu i wyjmujemy termometr z wyrobu.

Uwaga 
- metoda pomiaru temperatury tym termometrem jest niestety niedoskonała
  ponieważ nie mamy możliwości ciągłej obserwacji temperatury wewnątrz wyrobu
  a ciągłe otwieranie wędzarni, piekarnika lub garnka powoduje nagły spadek
  temperatury wędzenia, parzenia lub  pieczenia i wydłuża czas obróbki termicznej.

Porada
- do pomiarów temperatury lepiej zaopatrzyć się w termometr bagnetowy
  z sondą umieszczoną na długim przewodzie umożliwiającym odczyt temperatury
  "na odległość". Wydatek nieco większy ale dla domowego masarza to "czysty zysk"
  bo zostaje więcej czasu i mniej stresu związanego z przekroczeniem
  temperatury krytycznej.

Sklep jest w trybie podglądu

© tradismak 2013.

Wszelkie prawa zastrzeżone.

Sklep internetowy Shoper.pl