Termometr bagnetowy z sondą - elektroniczny BN

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 47,00 zł 47.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.33333
Producent: -
Kod produktu: 358

Opis

Termometr bagnetowy
z ekranikiem LCD i sondą elektroniczną zakończoną metalowym szpikulecem


Termometr połączony przewodem o długości ok. 1,5 metra
z sondą mierzącą temperaturę.

Po osiągnięciu ustawionej temperatury lub czasu
termometr powiadamia domowego masarza głośnym dźwiękiem. 

Termometr można zawiesić np. na metalowej obudowie kuchni
za pomocą magnesu zabudowanego w termometrze.


zasilanie: 1 bateria LR03 AAA 1,5V  (brak w komplecie).
pomiar temperatury: do 250°C lub 482°F (przełącznik - zobacz instrukcję)
wymiar urządzenia z wyświetlaczem LCD: 8 x 8 cm
długość przewodu: 150 cm (wytrzymuje temperaturę do 250°C)
długość sondy: 18 cm
ciężar: 75 gram (baza)
mocowanie: magnes, zawieszka, stawianie (stopka)


Orientacyjne temperatury krytyczne (maksymalne) mierzone wewnątrz wyrobu
(niezależnie czy pieczonego, parzonego lub gotowanego):
wołowina: 61°C - 73°C; wieprzowina: 68°C - 74°C ; drób: 75°C -  83°C


 Porady domowego masarza ...

Niezbędny dla każdego masarza i ... kucharza  !

Termometr z sondą umieszczoną na końcu długiego przewodu
to wygoda dla domowego masarza! 

w czasie wędzenia:
- sondę wbijamy do środka kiełbasy lub wędzonki,
  zamykamy wędzarnię i obserwujemy temperaturę przy zamkniętych drzwiczkach.
- użycie jednocześnie dwóch termometrów pozwala obserwować
  także temperaturę w wędzarni. 

w czasie gotowania (parzenia) wędzonek lub kiełbas:
- sondę wbijamy do środka wędzonki lub kiełbasy,
  zakrywamy garnek pokrywą i obserwujemy temperaturę

Uwaga
aby nie "przegapić" krytycznej temperatury (gotowania, parzenia, wędzenia, pieczenia) ustawiamy:

alarm dźwiękowy na maksymalną temperaturę
wewnątrz wyrobu np. 71°C (160°F)

 


pobierz instrukcję obsługi - PDF

Pliki do pobrania:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl