Termometr cyfrowy - bezprzewodowy

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 81,00 zł 81.00
Cena netto: 65,85 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.5
Producent: -
Kod produktu: 387

Opis

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Termometr elektroniczny 
z bezprzewodowym wyświetlaczem i metalową sondą na przewodzie.


Termometr składa się z:

  1. Bezprzewodowego termometru z wyświetlaczem LCD
  2. Czujnika - może służyć jako podstawka pod termometr
  3. Sondy (metalowy szpikulec) na przewodzie o długości 1,4 m.

Sposób działania

Podłączoną do czujnika sondę można zawiesić w wędzarni, piecu lub wbić do przygotowywanego mięsa.

Na termometrze (wyświetlaczu) mamy możliwość skorzystania z wielu funkcji (np. ustawić żądaną max. temperaturę, czas, wybrać rodzaj mięsa s sposobu wypieczenia)

Następnie termometr można przypiąć do paska za pomocą znajdującej się z tyłu klamerki, lub postawić na czujniku.

Gdy mięso osiągnie wymagana temperaturę, minie ustawiony czas - zostaniemy o tym poinformowani sygnałem dźwiękowym

WAŻNE
Termometr przechwytuje dane z czujnika w odległości do 25 m.


Funkcje dodatkowe termometru:

  1. Alarm - możliwość ustawienia granicznej temperatury, po osiągnięciu której włączy się alarm
  2. Wybór rodzaju mięsa i jego sposobu wypieczenia np. wołowina średnio wypieczona - 73°C
  3. Timer - ustawienie czasu pieczenia, wędzenia itp.

Orientacyjne temperatury krytyczne (maksymalne) mierzone wewnątrz wyrobu
(niezależnie czy pieczonego, parzonego lub gotowanego):
wołowina: 61°C - 73°C; wieprzowina: 68°C - 74°C ; drób: 75°C -  83°C


zasilanie: Termometr i czujnik po 2 baterie LR03 AAA 1,5V (brak w komplecie).
pomiar temperatury:
od -50 °C do 300°C
wymiar termometru z wyświetlaczem LCD: 5,4 x 12 cm
wymiar czujnika (podstawki): 9,5 x 7 cm
długość przewodu: 140 cm
długość sondy: 18 cm


 Porady domowego masarza ...

Niezbędny dla każdego masarza i ... kucharza  !

Bezprzewodowy termometr z sondą umieszczoną na końcu
długiego przewodu  to wygoda dla domowego masarza! 

w czasie wędzenia:
- sondę wbijamy do środka kiełbasy lub wędzonki,
  zamykamy wędzarnię.

Odczyt temperatury jest możliwy nawet do 25 m od czujnika.

- użycie jednocześnie dwóch termometrów pozwala obserwować
  także temperaturę w wędzarni. 

w czasie gotowania (parzenia) wędzonek lub kiełbas:
- sondę wbijamy do środka wędzonki lub kiełbasy,
  zakrywamy garnek pokrywą i obserwujemy temperaturę

Uwaga
aby nie "przegapić" krytycznej temperatury (gotowania, parzenia, wędzenia, pieczenia) ustawiamy:

alarm dźwiękowy na maksymalną temperaturę
wewnątrz wyrobu np. 71°C (160°F)

 


pobierz instrukcję obsługi - PDF

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl