Termometr cyfrowy - bezprzewodowy
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Termometr elektroniczny
z bezprzewodowym wyświetlaczem i metalową sondą na przewodzie.
Termometr składa się z:
- Bezprzewodowego termometru z wyświetlaczem LCD
- Czujnika - może służyć jako podstawka pod termometr
- Sondy (metalowy szpikulec) na przewodzie o długości 1,4 m.
Sposób działania
Podłączoną do czujnika sondę można zawiesić w wędzarni, piecu lub wbić do przygotowywanego mięsa.
Na termometrze (wyświetlaczu) mamy możliwość skorzystania z wielu funkcji (np. ustawić żądaną max. temperaturę, czas, wybrać rodzaj mięsa s sposobu wypieczenia)
Następnie termometr można przypiąć do paska za pomocą znajdującej się z tyłu klamerki, lub postawić na czujniku.
Gdy mięso osiągnie wymagana temperaturę, minie ustawiony czas - zostaniemy o tym poinformowani sygnałem dźwiękowym
WAŻNE
Termometr przechwytuje dane z czujnika w odległości do 25 m.
Funkcje dodatkowe termometru:
- Alarm - możliwość ustawienia granicznej temperatury, po osiągnięciu której włączy się alarm
- Wybór rodzaju mięsa i jego sposobu wypieczenia np. wołowina średnio wypieczona - 73°C
- Timer - ustawienie czasu pieczenia, wędzenia itp.
Orientacyjne temperatury krytyczne (maksymalne) mierzone wewnątrz wyrobu
(niezależnie czy pieczonego, parzonego lub gotowanego):
wołowina: 61°C - 73°C; wieprzowina: 68°C - 74°C ; drób: 75°C - 83°C
zasilanie: Termometr i czujnik po 2 baterie LR03 AAA 1,5V (brak w komplecie).
pomiar temperatury: od -50 °C do 300°C
wymiar termometru z wyświetlaczem LCD: 5,4 x 12 cm
wymiar czujnika (podstawki): 9,5 x 7 cm
długość przewodu: 140 cm
długość sondy: 18 cm
Porady domowego masarza ...
Niezbędny dla każdego masarza i ... kucharza !
Bezprzewodowy termometr z sondą umieszczoną na końcu
długiego przewodu to wygoda dla domowego masarza!
w czasie wędzenia:
- sondę wbijamy do środka kiełbasy lub wędzonki,
zamykamy wędzarnię.
Odczyt temperatury jest możliwy nawet do 25 m od czujnika.
- użycie jednocześnie dwóch termometrów pozwala obserwować
także temperaturę w wędzarni.
w czasie gotowania (parzenia) wędzonek lub kiełbas:
- sondę wbijamy do środka wędzonki lub kiełbasy,
zakrywamy garnek pokrywą i obserwujemy temperaturę
Uwaga
aby nie "przegapić" krytycznej temperatury (gotowania, parzenia, wędzenia, pieczenia) ustawiamy:
alarm dźwiękowy na maksymalną temperaturę
wewnątrz wyrobu np. 71°C (160°F)
pobierz instrukcję obsługi - PDF