Zgrzewarka próżniowa 140 W

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 150,00 zł

Cena regularna:

150.00
Cena netto: 121,95 zł

Cena regularna:

ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 2.04762
Producent: YATO
Kod produktu: 425

Opis

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Często w naszych przepisach sugerujemy aby nasze wyroby (szynki, wędliny, sery) zapakować próżniowo, aby przedłużyć ich smak i świeżość, jednak zdawaliśmy sobie sprawę że nie każdy dysponuje taką możliwością.

To skłoniło nas do szukania, małej i wydajnej pakowarki próżniowej, adekwatnej na domowe potrzeby. Po wielu przetestowanych urządzeniach nasz wybór padł na pakowarki LUND.


Najważniejszymi jej atutami są:

  • niska cena (w porównaniu do urządzeń tego typu dla gastronomii)
  • małe gabaryty (z pewnością nie zajmie dużo miejsca)
  • prędkość pakowania (około 10-20 sekund !!!)
  • mała waga (około 1 kg)
  • dostępność worków (u nas zawsze zamówisz worki do pakowarki)
  • prosta obsługa.

 Obsługa zgrzewarki w trzech krokach:

  1. Położyć worek tak, aby znajdował się nad paskiem grzewczym,
  2. Podłączyć urządzenie do zasilania
  3. Docisnąć, przytrzymać i ...gotowe !!!

Należy stosować tylko specjalne worki moletowane o długości krawędzi do zgrzewu nie przekraczającej 22 cm.


 U nas worki zamówisz tutaj


 Kilka porad dotyczących pakowania próżniowego:

  • Najlepiej pakować próżniowo świeże, ale nigdy ciepłe, wyroby i produktu
  • Jeżeli już podejrzewamy że jakość naszych produktów ulega pogorszeniu, to pakowanie próżniowe może opóźnić ten proces ale nigdy go nie powstrzyma. 
  • Zamrażanie, gotowanie, rozmrażanie i podgrzewanie w wodzie żywności zapakowanej próżniowo pozwala zachować smak potraw oraz ułatwia utrzymanie czystości. 
  • Żywność zapakowaną próżniowo można podgrzać przez zanurzenie i podgrzewanie jej w ciepłej wodzie, temperatura wody nie może przekroczyć 75 st. C. 
  • Jeżeli zostanie użyty odpowiednio duży worek można go użyć ponownie, po wcześniejszym odcięciu zgrzewu. 
  • Przed zapakowaniem próżniowym warzyw zaleca się je poddać blanszowaniu. Aby poddać warzywa blanszowaniu należy zanurzyć je na kilkadziesiąt sekund we wrzątku, a następnie wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl