Zgrzewarka próżniowa 140 W
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Często w naszych przepisach sugerujemy aby nasze wyroby (szynki, wędliny, sery) zapakować próżniowo, aby przedłużyć ich smak i świeżość, jednak zdawaliśmy sobie sprawę że nie każdy dysponuje taką możliwością.
To skłoniło nas do szukania, małej i wydajnej pakowarki próżniowej, adekwatnej na domowe potrzeby. Po wielu przetestowanych urządzeniach nasz wybór padł na pakowarki LUND.
Najważniejszymi jej atutami są:
- niska cena (w porównaniu do urządzeń tego typu dla gastronomii)
- małe gabaryty (z pewnością nie zajmie dużo miejsca)
- prędkość pakowania (około 10-20 sekund !!!)
- mała waga (około 1 kg)
- dostępność worków (u nas zawsze zamówisz worki do pakowarki)
- prosta obsługa.
Obsługa zgrzewarki w trzech krokach:
- Położyć worek tak, aby znajdował się nad paskiem grzewczym,
- Podłączyć urządzenie do zasilania
- Docisnąć, przytrzymać i ...gotowe !!!
Należy stosować tylko specjalne worki moletowane o długości krawędzi do zgrzewu nie przekraczającej 22 cm.
U nas worki zamówisz tutaj
Kilka porad dotyczących pakowania próżniowego:
- Najlepiej pakować próżniowo świeże, ale nigdy ciepłe, wyroby i produktu
- Jeżeli już podejrzewamy że jakość naszych produktów ulega pogorszeniu, to pakowanie próżniowe może opóźnić ten proces ale nigdy go nie powstrzyma.
- Zamrażanie, gotowanie, rozmrażanie i podgrzewanie w wodzie żywności zapakowanej próżniowo pozwala zachować smak potraw oraz ułatwia utrzymanie czystości.
- Żywność zapakowaną próżniowo można podgrzać przez zanurzenie i podgrzewanie jej w ciepłej wodzie, temperatura wody nie może przekroczyć 75 st. C.
- Jeżeli zostanie użyty odpowiednio duży worek można go użyć ponownie, po wcześniejszym odcięciu zgrzewu.
- Przed zapakowaniem próżniowym warzyw zaleca się je poddać blanszowaniu. Aby poddać warzywa blanszowaniu należy zanurzyć je na kilkadziesiąt sekund we wrzątku, a następnie wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie.