Worki foliowe moletowane

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 0,55 zł 0.55
Cena netto: 0,45 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.5
Producent: producent z UE
Kod produktu: 340_20170321125100

Opis

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Worki foliowe moletowane, przeznaczone są do pakowania próżniowego w pakowarkach listwowych. 
Pakowanie próżniowe zabezpiecza wyrób przed zepsuciem, wysuszeniem lub zmianą smaku i zapachu

W zależności od naszych potrzeb, możemy kupić pojedyncze sztuki, lub kupić całą rolkę.
Kupując całą rolkę, możemy obciąć folię na taką długość jaka nam odpowiada, a następnie zgrzać jeden koniec.


Worki z naszej oferty - do czego można je użyć ?

do pakowania próżniowego:

178 x 246  mm:   można stosować w pakowarce próżniowej o mocy 140 W i 175 W,
210 x 300 mm     można stosować w pakowarce próżniowej o mocy 140 W i 175 W
258 x 345 mm     można stosować tylko w pakowarce próżniowej o mocy 175 W 

Rolki

20 x 500 cm       można stosować w pakowarce próżniowej o mocy 140 W i 175 W
28 x 300 cm       można stosować tylko w pakowarce próżniowej o mocy 175 W


Idealne byłoby mieć paczkowarkę próżniową ale gdy jej brak,
także woreczki foliowe przydadzą się w "warsztacie" domowego masarza.

W woreczkach można:

zamrażać w zamrażarce
(folia ochrania przed wysuszeniem, zmianą smaku i zapachu)

- wstępnie przygotowany surowiec, który będzie potrzeby w innym czasie
- wyrób gotowy (kiełbasy, wędzonki i inne wyroby, które zawierają małą ilość wody!)

gotować w wodzie
(folia zapobiega wypłukiwaniu przypraw, soli z wyrobu, zmniejsza ubytki)

- golonki lub inne mięsa z przyprawami (worek ściśle zawiązać)
- wyroby z prasek
  (nie ma potrzeby używać worka do prasek ze stali kwasoodpornej
  ale użycie worka znacznie zmniejsza ubytek wody i wyroby te są bardziej soczyste)

przechowywać bez chłodzenia
(folia zapobiega ubytkowi aromatów i przenikaniu wzajemnym różnych wonnych surowców)

- towary sypkie (cukier, mąkę, sól itp)
- przyprawy (worek ściśle zawiązać aby przyprawy nie utraciły aromatu)

przechowywać po usunięciu powietrza i "zaspawaniu" worka 
(folia pozbawiona powietrza i w nim zawartych bakterii przedłuża znacznie trwałość wyrobu)

- każdy wyrób po "odpowietrzeniu" w urządzeniu (paczkowarce)
  można przechowywać w lodówce nawet do 21 dni a po zamrożeniu do kilku miesięcy


 Porady domowego masarza ...

Kiedy nie wolno przetrzymywać
wyroby lub surowiec w worku foliowym ?

Jeżeli wyrób lub surowiec przebywa powyżej 24 godzin w worku foliowym nie zamkniętym próżniowo, nawet gdy jest przechowywany w lodówce,

ulega przyspieszonemu zepsuciu
(zmiana barwy, smaku i zapachu).

Pamiętaj!
gdy masz zamiar dłużej przetrzymywać wyrób lub surowiec w worku foliowym
to zapakuj go próżniowo lub zamroź w zamrażarce . 


Jak rozmrażać
aby wyrób smakował jakby świeżo zrobiony ?

Przestrzegaj zawsze "żelaznej zasady":
Zamrażaj  bardzo szybko a rozmrażaj bardzo powoli. 

Informacje dodatkowe:
- unikaj zamrażania wyrobów z dużą ilością wody
  wyroby (szynki, balerony i inne) "nawodnione"
  po rozmrożeniu mają konsystencję namoczonej gąbki.

Wyroby z własnej, domowej produkcji (mało nawodnione)
zamrożone i rozmrożone będą zawsze  takie same !    

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl