Haki do ryb podwójne - 5 szt

haki-do-wedzenia-ryb-podwojne-5-szt-311303.jpg
  • nowość
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 24,50 zł 24.50
Cena netto: 19,92 zł
ilość zestaw

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: producent z UE
Kod produktu: 138_2016_2016_20220111102050

Opis

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Przygotowując się do wędzenia ryb, warto wcześniej pomyśleć nad odpowiednim zabezpieczeniu naszych rybek, tak by nie "uwolniły się" z haczyka i nie spadły.

Ze względu na delikatne mięso i strukturę szkieletową, zerwanie się
i upadek całej ryby lub płatów, nierzadko kończy się na rozpadnięciu mięsa
i zmarnowaniu produktu.

Inną, bardzo ważną kwestią jest odpowiednie rozwarcie brzucha ryby,
by ułatwić osuszanie ryby, jak i swobodne przenikanie dymu do środka.

W związku z powyższy, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów
i sympatyków, pragniemy zaproponować aż trzy rodzaje haków do wędzenia ryb i ich części. 


Hak do wędzenia ryb - podwójne, komplet 5 sztuk 

Wykonany ze stali nierdzewnej z pręta o średnicy 3 mm i długości 12,3 cm.
Haki zostały tak zaprojektowane, aby łatwo zawieszać i zdejmować uwędzoną rybę,
a przede wszystkim uniemożliwić jej spadnięcie podczas procesu wędzenia.

Dedykowane do ryb haki posiadają wiele zalet:

  • Wygodne wędzenie – dzięki podwójnym hakom w wygodny sposób uwędzisz swoje ryby w wędzarniach. Dzięki swobodnemu dostępowi dymu do całej powierzchni ryby masz gwarancję równomiernego uwędzenia swoich potraw.
  • Specjalnie do ryb – przemyślana konstrukcja haków oraz dwa odpowiednio wyprofilowane kolce sprawiają, że ryby trzymają się na nich znacznie lepiej, niż na tradycyjnych hakach.
  • Solidne wykonanie – haki wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej dzięki czemu przez długi czas zachowują wysoką przydatność. Stal ta jest odporna na wysokie temperatury, przeznaczona do kontaktu z żywnością, nie rdzewieje.
  • Proste w użyciu - produkt idealnie nadaje się do wędzenia całych ryb, gdyż odpowiednie rozgięcie haków pozwala na rozszerzenie półtuszek ryby i wędzenie jej także w środku. Haki należy mocować wzdłuż kręgosłupa ryby.
  • Zestaw idealny – 5 sztuk haków znajdujących się w zestawie pozwolą Ci na uwędzenie ryb dla całej rodziny. Wymiary jednego haka: 3,5 x 3,5 x 12,3 cm

 Sposób zawieszania ryby:

Ryby zawieszamy w ten sposób, że haki rozwieramy tak, aby brzuch ryby był otwarty, co istotnie wpływa na proces osuszania w wędzarni.

Dzięki zastosowaniu ostrych kolców, wygiętych do góry, możemy bez obaw powiesić i wędzić naprawdę "grubą rybę".
W takim przypadku, zalecamy jednak zastosowanie dodatkowych patyczków rozpierających dolne części płatów, tak aby proces osuszania i wędzenia mógł przebiegać swobodnie.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl