Haki do ryb podwójne - 5 szt
Opis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Przygotowując się do wędzenia ryb, warto wcześniej pomyśleć nad odpowiednim zabezpieczeniu naszych rybek, tak by nie "uwolniły się" z haczyka i nie spadły.
Ze względu na delikatne mięso i strukturę szkieletową, zerwanie się
i upadek całej ryby lub płatów, nierzadko kończy się na rozpadnięciu mięsa
i zmarnowaniu produktu.
Inną, bardzo ważną kwestią jest odpowiednie rozwarcie brzucha ryby,
by ułatwić osuszanie ryby, jak i swobodne przenikanie dymu do środka.
W związku z powyższy, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów
i sympatyków, pragniemy zaproponować aż trzy rodzaje haków do wędzenia ryb i ich części.
Hak do wędzenia ryb - podwójne, komplet 5 sztuk
Wykonany ze stali nierdzewnej z pręta o średnicy 3 mm i długości 12,3 cm.
Haki zostały tak zaprojektowane, aby łatwo zawieszać i zdejmować uwędzoną rybę,
a przede wszystkim uniemożliwić jej spadnięcie podczas procesu wędzenia.
Dedykowane do ryb haki posiadają wiele zalet:
- Wygodne wędzenie – dzięki podwójnym hakom w wygodny sposób uwędzisz swoje ryby w wędzarniach. Dzięki swobodnemu dostępowi dymu do całej powierzchni ryby masz gwarancję równomiernego uwędzenia swoich potraw.
- Specjalnie do ryb – przemyślana konstrukcja haków oraz dwa odpowiednio wyprofilowane kolce sprawiają, że ryby trzymają się na nich znacznie lepiej, niż na tradycyjnych hakach.
- Solidne wykonanie – haki wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej dzięki czemu przez długi czas zachowują wysoką przydatność. Stal ta jest odporna na wysokie temperatury, przeznaczona do kontaktu z żywnością, nie rdzewieje.
- Proste w użyciu - produkt idealnie nadaje się do wędzenia całych ryb, gdyż odpowiednie rozgięcie haków pozwala na rozszerzenie półtuszek ryby i wędzenie jej także w środku. Haki należy mocować wzdłuż kręgosłupa ryby.
- Zestaw idealny – 5 sztuk haków znajdujących się w zestawie pozwolą Ci na uwędzenie ryb dla całej rodziny. Wymiary jednego haka: 3,5 x 3,5 x 12,3 cm
Sposób zawieszania ryby:
Ryby zawieszamy w ten sposób, że haki rozwieramy tak, aby brzuch ryby był otwarty, co istotnie wpływa na proces osuszania w wędzarni.
Dzięki zastosowaniu ostrych kolców, wygiętych do góry, możemy bez obaw powiesić i wędzić naprawdę "grubą rybę".
W takim przypadku, zalecamy jednak zastosowanie dodatkowych patyczków rozpierających dolne części płatów, tak aby proces osuszania i wędzenia mógł przebiegać swobodnie.