Haki do ryb - potrójne
Opis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Przygotowując się do wędzenia ryb, warto wcześniej pomyśleć nad odpowiednim zabezpieczeniu naszych rybek, tak by nie "uwolniły się"
z haczyka i nie spadły.
Ze względu na delikatne mięso i strukturę szkieletową, zerwanie się
i upadek całej ryby lub płatów, nierzadko kończy się na rozpadnięciu mięsa
i zmarnowaniu produktu.
Inną, bardzo ważną kwestią jest odpowiednie rozwarcie brzucha ryby,
by ułatwić osuszanie ryby, jak i swobodne przenikanie dymu do środka.
W związku z powyższy, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów
i sympatyków, pragniemy zaproponować dwa rodzaje haków do wędzenia ryb i ich części.
Hak do wędzenia ryb - potrójne, komplet 5 sztuk
Wykonany ze stali nierdzewnej z pręta o średnicy 3 mm i długości 19 cm.
Haki zostały tak zaprojektowane, aby łatwo zawieszać i zdejmować uwędzoną rybę,
a przede wszystkim uniemożliwić jej spadnięcie podczas procesu wędzenia.
Sposób zawieszania ryby:
Ryby zawieszamy w ten sposób, że trzy kolce wbijamy z obu stron kręgosłupa ryby, a pręty poprzeczne będą nam rozpierać płaty brzucha ryby.
Dzięki zastosowaniu trzech ostrych kolców, wygiętych do góry, możemy bez obaw powiesić i wędzić naprawdę "grubą rybę".
W takim przypadku, zalecamy jednak zastosowanie dodatkowych patyczków rozpierających dolne części płatów, tak aby proces osuszania i wędzenia mógł przebiegać swobodnie.