Osłonka tekstylna na SALCESON

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 5,50 zł 5.50
Cena netto: 4,47 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 537

Opis

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


 Osłonki tekstylne są często stosowane w zakładach mięsnych, oraz przez domowych amatorów wyrobów wędliniarskich.
Zastosowanie oferowanej osłonki jest bardzo szerokie i może służyć do wykonania:

  • salcesonów białych - bez krwi (np. włoski, golonkowy, ozorkowy)
  • salcesonów z krwią np. przy użyciu przyprawy Solo smak Salceson Czarny
  • różnego rodzaju kaszanek
  • kiełbasy drobno, średnio i grubo zmielone
  • pasztety
  • serów
  • i wielu innych wyrobów

Osłonka wykonana jest z bardzo mocnego materiału, który dzięki swoim właściwościom zapewnia małe straty parzelnicze i wydłuża okres przechowywania wyrobu. 
Mocne szwy zapewniają dużą wytrzymałość mechaniczną, praktycznie uniemożliwiając pęknięcie osłonki.

Pojemność osłonki to aż 3 - 3,5 kg wsadu

Zalety osłonek tekstylnych

  • Duża wytrzymałość 
  • Estetyczny i powtarzalny wygląd naszego wyrobu
  • Możliwość zamykania osłonki klipsownicą
  • Łatwość ściągania z naszego wyrobu.
  • Zachowanie higieny podczas wytwarzania.
  • Dłuższy okres przechowywania w porównaniu z osłonkami naturalnymi. 
  • Łatwe przygotowanie przed użyciem

Sposób przygotowania osłonki:

  • Osłonki należy namoczyć w letniej wodzie przez ok. 30 min. przed napełnieniem.
  • Osłonki mogą być napełniane ręcznie lub przy pomocy nadziewarki.
  • Wyrób w osłonce tekstylnej należy parzyć w maksymalnej temperaturze 88°C.
  • Po obróbce termicznej produkt należy schłodzić.
  • Zamykać osłonkę przy użyciu klipsownicy ręcznej, lub wiązać ściśle przy pomocy przędzy wędliniarskiej. 

 

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl