Osłonka tekstylna na SALCESON
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Osłonki tekstylne są często stosowane w zakładach mięsnych, oraz przez domowych amatorów wyrobów wędliniarskich.
Zastosowanie oferowanej osłonki jest bardzo szerokie i może służyć do wykonania:
- salcesonów białych - bez krwi (np. włoski, golonkowy, ozorkowy)
- salcesonów z krwią np. przy użyciu przyprawy Solo smak Salceson Czarny
- różnego rodzaju kaszanek
- kiełbasy drobno, średnio i grubo zmielone
- pasztety
- serów
- i wielu innych wyrobów
Osłonka wykonana jest z bardzo mocnego materiału, który dzięki swoim właściwościom zapewnia małe straty parzelnicze i wydłuża okres przechowywania wyrobu.
Mocne szwy zapewniają dużą wytrzymałość mechaniczną, praktycznie uniemożliwiając pęknięcie osłonki.
Pojemność osłonki to aż 3 - 3,5 kg wsadu
Zalety osłonek tekstylnych
- Duża wytrzymałość
- Estetyczny i powtarzalny wygląd naszego wyrobu
- Możliwość zamykania osłonki klipsownicą
- Łatwość ściągania z naszego wyrobu.
- Zachowanie higieny podczas wytwarzania.
- Dłuższy okres przechowywania w porównaniu z osłonkami naturalnymi.
- Łatwe przygotowanie przed użyciem
Sposób przygotowania osłonki:
- Osłonki należy namoczyć w letniej wodzie przez ok. 30 min. przed napełnieniem.
- Osłonki mogą być napełniane ręcznie lub przy pomocy nadziewarki.
- Wyrób w osłonce tekstylnej należy parzyć w maksymalnej temperaturze 88°C.
- Po obróbce termicznej produkt należy schłodzić.
- Zamykać osłonkę przy użyciu klipsownicy ręcznej, lub wiązać ściśle przy pomocy przędzy wędliniarskiej.