Osłonka termokurczliwa a 1mb
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Z czego wykonana:
Osłonka termokurczliwa jednowarstwowa zwana potocznie "foliową" .
Cechy charakterystyczne:
Delikatnie kurczy się w obróbce termicznej, nie przepuszcza dymu,
wody, tłuszczu. jest łatwo zdzieralna i obkurcza farsz.
Używana do do wędlin podrobowych niewędzonych
(pasztet, salceson, kaszanka) oraz wyrobów garmażeryjnych np. flaki, smalec.
Można ją używać także do szynek (konserwowych, mielonych) niewędzonych,
ale lepsza do tego wyrobu będzie osłonka barierowa termokurczliwa.
Dostępna oferta i zużycie :
Ø 40 mm: bezbarwna - zużycie 1,2 mb / kg farszu
Ø 73 mm: bezbarwna, bezbarwna z nadrukiem „świnka w kapeluszu”
- zużycie 0,3 mb / kg farszu
Przechowywanie:
w suchym i najlepiej przewiewnym miejscu
Przygotowanie osłonki przed nadzianiem (napełnieniem) farszem:
osłonkę poliamidowa nadziewa się farszem na sucho (nie wymaga moczenia w wodzie)