Siekacz zmiękczający do mięsa 51 noży
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Urządzenie polskiej produkcji nazwane "Siekaczem" zawiera
aż 51 niezwykle ostrych nożyków osadzonych teleskopowo w twardej plastykowej rączce.
Naturalna, nowoczesna i skuteczna technologia rozmiękczania (kruszenia)
oraz polepszania jakości i smaku mięsa - bez użycia chemikaliów!
"Siekacz" skraca czas - peklowania (marynowania) o 80 %
mięso przeznaczone na wędzonki ponakłuwane "siekaczem"
szybciej pekluje (nakłucia ułatwiają przenikanie solanki do głębszych partii mięśni).
"Siekacz" skraca czas - pieczenia o 50%.
nakłucia powodują swobodne przemieszczanie się gorących soków mięsnych,
przyspieszając w ten sposób proces obróbki termicznej
Parametry urządzenia:
wysokość - H: 102 mm; głębokość - D: 40 mm; szerokość - W: 153 mm
Instrukcja użytkowania zostanie dołączona do zakupionego urządzenia
zobacz film: http://youtu.be/mSPpCbls0Ps
Porady domowego masarza ...
"Siekacz" przydatny jest także przy przygotowaniu mięsa na grilla,
- nie trzeba tłuc młotkiem, wystarczy ponakłuwać mięso z każdej strony.
Klasyczne rozbijanie mięsa tłuczkiem powoduje miażdżenie struktury
i wypływ naturalnych soków z mięsa.
Natomiast po użyciu "siekacza"
mięso jest głęboko ponacinane i nie ma ubytków soków
a przyprawy głęboko zostaną wchłonięte do wnętrza siekanego kawałka.