PdP RED - spice a 40 g
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
PdP Red - spice
Mieszanka naturalnych
przypraw, warzyw, ziół - z dodatkami i bez dodatków smakowych
Kompletna mieszanka z solą, wzmacniaczami smaku (lub bez)
o barwie czerwonej z dodatkiem czosnku, doskonała do potraw pieczonych, grillowanych i gotowanych (bigosy, gołąbki, leczo).
Mieszanka nie zawiera:
glutenu, laktozy, tłuszczów i białek zwierzęcych, barwników syntetycznych, konserwantów, cholesterolu, sztucznych przeciwutleniaczy, organizmów modyfikowanych genetycznie, substancji przeciwzbrylających
występuje w wersji: pikantnej i łagodnej
PdP Red - spice - pikantny
- zalecana dla osób bez ograniczeń
w spożywaniu różnego rodzaju mięs
skład mieszanki (z dodatkami smakowymi+sól):
sól, papryka czerwona słodka, wzmacniacz smaku – glutaminian sodu,
czosnek, maltodekstryna, błonnik spożywczy (bezglutenowy),
gałka muszkatołowa, pieprz czarny, ziele angielskie
PdP Red - spice - łagodny
- zalecana dla wegetarian,
oraz osób stosujących diety postne, warzywne lub makrobiotyczne
skład mieszanki (bez dodatków smakowych+sól):
sól, papryka czerwona słodka, błonnik spożywczy (bezglutenowy),
czosnek, gałka muszkatołowa, **pieprz ziołowy, ziele angielskie
**pieprz ziołowy (GORCZYCA, kolendra, majeranek, cząber, chili, kminek)
Zastosowanie (wersja pikantna i łagodna) :
do zup, potraw mięsnych i bezmięsnych,
do sosów, past i masełek smakowych
Mieszanka doskonała do wszelkiego rodzaju pieczeni i grillowanych mięs
ale także warzyw, gulaszy mięsnych i warzywnych, leczo, bigosów ...
Dawkowanie (wersja pikantna i łagodna) :
Do potraw: 1g - 2g mieszanki / 100g potrawy;
Masełko smakowe: 94g masła + 6g mieszanki;
Dobra rada:
Jak sporządzić masełko smakowe ?
(wyśmienite do kanapek ale także do produktów przeznaczonych na grilla)
- do sporządzenia masełka smakowego należy użyć masło o miękkiej konsystencji, dodać przyprawę, zmiksować przy użyciu np. blendera, schłodzić
- ilość przyprawy w maśle jest dowolna i uzależniona od własnych upodobań,
my zalecamy proporcję: 94 g masła + 6 g mieszanki przypraw
Jak przyrządzić pieczonego kurczaka z użyciem Red - spice ?
(do pieczeni z mięsa zawsze polecamy wersję "pikantną")
NIE DODAWAĆ SOLI !
- mięso umyć ,
- natrzeć olejem rzepakowym
- dokładnie obsypać przyprawą (20g / kg mięsa - tj. 2 czubate łyżeczki / kg mięsa)
- upiec, usmażyć lub grillować
Na każdym oryginalnym opakowaniu znajduje się: skład mieszanki, zastosowanie, dawkowanie, nazwa producenta, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ... )
Na żądanie kupującego załączamy "specyfikację produktu"
Zapraszamy do zakupu i życzymy smacznego !