PdP-VEGA Paprykowa a 40 g
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
PdP-VEGA Paprykowa
Mieszanka naturalnych
przypraw, warzyw i ziół - bez dodatków
Wspaniale skomponowane proporcje różnych papryk z aromatyczną kolendrą tworzy mieszankę o intensywnej czerwonej barwie, niezwykle smaczną idealną do potraw pieczonych, grillowanych ale także gotowanych (fasola, flaczki)
Mieszanka nie zawiera:
glutenu, laktozy, tłuszczów i białek zwierzęcych, barwników syntetycznych, konserwantów, cholesterolu, sztucznych przeciwutleniaczy, organizmów modyfikowanych genetycznie, substancji przeciwzbrylających, wzmacniaczy smaku (np. glutaminianu sodu), ekstraktu drożdży, hydrolizatu biała sojowego, soli, cukru.
występuje w wersji: pikantnej i łagodnej
PdP-VEGA Paprykowa - pikantna
- zalecana dla osób bez ograniczeń
w spożywaniu różnego rodzaju mięs
skład mieszanki:
papryka czerwona słodka i ostra (41%),
kolendra, kminek, cebula
PdP-VEGA Paprykowa - łagodna
- zalecana dla wegetarian,
oraz osób stosujących diety postne, warzywne lub makrobiotyczne
skład mieszanki:
papryka czerwona słodka i ostra (37%), kolendra,
kminek, błonnik spożywczy (bezglutenowy), cebula
Zastosowanie (wersja pikantna i łagodna) :
do zup, potraw mięsnych i bezmięsnych,
do sosów, past, masełek smakowych i soli przyprawowej
(szczegóły zastosowań
- zobaczysz w załączonym dokumencie "pliki do pobrania")
Dawkowanie (wersja pikantna i łagodna) :
Do potraw: 1g mieszanki / 100g potrawy;
Masełko smakowe: 1g soli + 95g masła + 4g mieszanki;
Sól przyprawowa: (60g – 90g) soli + (40 – 10g) mieszanki
Dobra rada:
Jak sporządzić mieszankę soli przyprawowej ?
- Aby sporządzić sól przyprawową należy uprzednio drobno zmielić mieszankę przypraw za pomocą np. moździerza, młynka do kawy, miksera lub termomixu. Równomierne rozprowadzona przyprawa w soli ułatwi dokładne dozowania soli przyprawowej do potrawy.
- Ilość przyprawy w soli jest dowolna i uzależniona od własnych upodobań.
My zalecamy proporcję:
40 g przyprawy + 60 g soli (kuchennej, jodowanej lub morskiej)
Jak sporządzić masełko smakowe ?
(wyśmienite do kanapek ale także do produktów przeznaczonych na grilla)
- do sporządzenia masełka smakowego należy użyć masło o miękkiej konsystencji, dodać przyprawę, sól, zmiksować przy użyciu np. blendera, schłodzić
- ilość przyprawy w maśle jest dowolna i uzależniona od własnych upodobań,
my zalecamy proporcję: 1 g soli + 95 g masła + 4 g mieszanki przypraw
Na każdym oryginalnym opakowaniu znajduje się: skład mieszanki, zastosowanie, dawkowanie, nazwa producenta, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ... )
Na żądanie kupującego załączamy "specyfikację produktu"
Zapraszamy do zakupu i życzymy smacznego !
kliknij na załączony dokument "pliki do pobrania"
zawierający szczegóły zastosowań tej mieszanki