Nici wędliniarskie białe - rolka
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Nici wędliniarskie (białe, lniane, matowe, bardzo mocne)
nazywane także szpagatem lub sznurkiem
to nieodzowny atrybut każdego masarza domowego i profesjonalisty.
Używane są między innymi do:
- sznurowania wędzonek i rolad (zamiast siatki wędliniarskiej),
- przewiązywania odcinków jelit naturalnych,
- zawiązywania końcówek jelit naturalnych grubych i sztucznych,
- wykonania pętelek do zawieszania boczków i innych mięs
na kijach wędzarniczych
... i do wielu, wielu innych czynności,
choćby nawet do zapakowania popularnej paczki ...
Mała rolka nici zawiera:
100 gram sznurka (szpagatu) o łącznej długości około 60 mb
Z tej ilości można wykonać około:
- 200 pętelek do zawieszania boczków i innych mięs na kijach wędzarniczych
- 30 kg zasznurowanych szynek, baleronów, rolad ...
- na więcej przykładów czekamy od Was drodzy masarze ...
Duża rolka nici zawiera:
500 gram sznurka (szpagatu) o łącznej długości około 300 mb
Z tej ilości można wykonać około:
- 1000 pętelek do zawieszania boczków i innych mięs na kijach wędzarniczych
- 150 kg zasznurowanych szynek, baleronów, rolad ...
- na więcej przykładów czekamy od Was drodzy masarze ...