Siatka do wędzonek - "Standard" a 1mb

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 2,50 zł 2.50
Cena netto: 2,03 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.92296
Producent: producent z UE
Kod produktu: 127

Opis

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Najbardziej popularny rodzaj siatki:
do pakowania szynek, baleronów i innych wyrobów mięsnych

przeznaczonych do wędzenia, gotowania lub pieczenia (do temp. 225 st.C)


Siatka zbudowana jest z wysokiej jakości "sznurka - przędzy" i gumek ściągających.
Mocna, odporna na wysokie temperatury (można piec wyroby w piekarniku)


Uniwersalny rozmiar siatki (białej lub biało czerwonej) używany najczęściej
w domowej produkcji to:

     średnica siatki 160 mm
      - 100 cm siatki wystarcza na 7 ÷ 10 kg wyrobu

     średnica siatki 180 mm
      - 100 cm siatki wystarcza na 10 ÷ 12 kg wyrobu


Uwaga, długość siatki mierzona jest zawsze po rozciągnięciu !


 Dodatkowa informacja handlowa
- w ofercie mamy także inne siatki o różnych średnicach
- proszę pytać e-mailowo lub telefonicznie


Porada domowego masarza ...


- jak ułatwić sobie nadziewanie (napychanie) wędzonek do siatki ?

Mięso do siatki wkłada się za pomocą urządzenia (cena ok. 190 zł/szt)
zwanego "aplikatorem" (potoczna nazwa to "kaczy, pingwina dziób").

Jednak bez zbędnych wydatków można do tego celu wykorzystać
rurę PCV (lub plastikowe wiaderko bez dna np. po śmietanie) o średnicy zbliżonej do średnicy siatki. 


- co zrobić aby szynka wyglądała jakby była ręcznie sznurowana ?

Należy użyć siatki o dużych oczkach - zobacz ofertę "Siatka do wędzonek RETRO"

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl