Siatka do wędzonek - "Standard" a 1mb
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Najbardziej popularny rodzaj siatki:
do pakowania szynek, baleronów i innych wyrobów mięsnych
przeznaczonych do wędzenia, gotowania lub pieczenia (do temp. 225 st.C)
Siatka zbudowana jest z wysokiej jakości "sznurka - przędzy" i gumek ściągających.
Mocna, odporna na wysokie temperatury (można piec wyroby w piekarniku)
Uniwersalny rozmiar siatki (białej lub biało czerwonej) używany najczęściej
w domowej produkcji to:
średnica siatki 160 mm
- 100 cm siatki wystarcza na 7 ÷ 10 kg wyrobu
średnica siatki 180 mm
- 100 cm siatki wystarcza na 10 ÷ 12 kg wyrobu
Uwaga, długość siatki mierzona jest zawsze po rozciągnięciu !
Dodatkowa informacja handlowa
- w ofercie mamy także inne siatki o różnych średnicach
- proszę pytać e-mailowo lub telefonicznie
Porada domowego masarza ...
- jak ułatwić sobie nadziewanie (napychanie) wędzonek do siatki ?
Mięso do siatki wkłada się za pomocą urządzenia (cena ok. 190 zł/szt)
zwanego "aplikatorem" (potoczna nazwa to "kaczy, pingwina dziób").
Jednak bez zbędnych wydatków można do tego celu wykorzystać
rurę PCV (lub plastikowe wiaderko bez dna np. po śmietanie) o średnicy zbliżonej do średnicy siatki.
- co zrobić aby szynka wyglądała jakby była ręcznie sznurowana ?
Należy użyć siatki o dużych oczkach - zobacz ofertę "Siatka do wędzonek RETRO"