Siatka do wędzonek - "RETRO" a 1mb

siatka-retro.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 3,20 zł 3.20
Cena netto: 2,60 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.55173
Producent: producent z UE
Kod produktu: 129

Opis

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Siatka wędliniarska imitująca ręczne sznurowanie wędzonek (szynek, baleronów i innych wyrobów mięsnych) przeznaczonych do wędzenia, gotowania lub pieczenia (do temp. 225 st.C)


Siatka o dużych oczkach zbudowana jest z wysokiej jakości "sznurka - przędzy" i gumek ściągających.
Mocna, odporna na wysokie temperatury (można piec wyroby w piekarniku).

Znacznie skraca czas napełniania siatki mięsem
w stosunku do sznurowania ręcznego przy użyciu sznurka (vide nici wędliniarskie).

W przypadku tej siatki proponujemy użyć celofanu (jeżeli wyrób składa się z kilku części mięsa)
oraz tzw. aplikatora ułatwiającego włożenie mięsa do siatki.


Rozmiar siatki (białej) używany  najczęściej
w domowej produkcji to:  średnica siatki 180 mm
                                      - 100 cm siatki wystarcza na 10 ÷ 12 kg wyrobu


Uwaga, długość siatki mierzona jest zawsze po rozciągnięciu !


Porada domowego masarza ...


- jak ułatwić sobie nadziewanie (napychanie) wędzonek do siatki ?

Mięso do siatki wkłada się za pomocą urządzenia (cena ok. 190 zł/szt)
zwanego "aplikatorem" (potoczna nazwa to "kaczy, pingwina dziób").

Jednak bez zbędnych wydatków można do tego celu wykorzystać
rurę PCV (lub plastikowe wiaderko bez dna np. po śmietanie) o średnicy zbliżonej do średnicy siatki.

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl