Siatka do wędzonek - "RETRO" a 1mb

Siatki i nici wędliniarskie
2.2
PLN
Siatka do wędzonek - "RETRO" a 1mb
Siatka do wędzonek - "RETRO" a 1mb
  • nowość
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
5 dni
Cena: 2,20 zł
Cena netto: 1,79 zł
szt.
* - Pole wymagane
Ocena:
(Ilość ocen: 29)
Kod produktu:

129

Producent:
producent z UE

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Siatka wędliniarska imitująca ręczne sznurowanie wędzonek (szynek, baleronów i innych wyrobów mięsnych) przeznaczonych do wędzenia, gotowania lub pieczenia (do temp. 225 st.C)


Siatka o dużych oczkach zbudowana jest z wysokiej jakości "sznurka - przędzy" i gumek ściągających.
Mocna, odporna na wysokie temperatury (można piec wyroby w piekarniku).

Znacznie skraca czas napełniania siatki mięsem
w stosunku do sznurowania ręcznego przy użyciu sznurka (vide nici wędliniarskie).

W przypadku tej siatki proponujemy użyć celofanu (jeżeli wyrób składa się z kilku części mięsa)
oraz tzw. aplikatora ułatwiającego włożenie mięsa do siatki.


Rozmiar siatki (białej) używany  najczęściej
w domowej produkcji to:  średnica siatki 180 mm
                                      - 100 cm siatki wystarcza na 10 ÷ 12 kg wyrobu


Uwaga, długość siatki mierzona jest zawsze po rozciągnięciu !


Porada domowego masarza ...


- jak ułatwić sobie nadziewanie (napychanie) wędzonek do siatki ?

Mięso do siatki wkłada się za pomocą urządzenia (cena ok. 190 zł/szt)
zwanego "aplikatorem" (potoczna nazwa to "kaczy, pingwina dziób").

Jednak bez zbędnych wydatków można do tego celu wykorzystać
rurę PCV (lub plastikowe wiaderko bez dna np. po śmietanie) o średnicy zbliżonej do średnicy siatki.

Produkty powiązane

Igły do nastrzyku wędzonek Igły do nastrzyku wędzonek

Igły do nastrzyku (wraz ze strzykawką , strzykawkę zakupić osobno ) służą do rozprowadzenia solanki (woda, sól peklująca, smak) w głębszych częściach mięsa przeznaczonego na wędzonki. W ofercie igły z jednym otworem i z dodatkowymi 5-cioma otworami bocznymi.

Cena: 12,00 zł

Igły masarskie do wędzonek Igły masarskie do wędzonek

Igły masarskie służą do przewlekania sznurka przez mięso przeznaczone na wędzonkę. Sznurek wiąże się w pętelkę za pomocą której kawałek mięsa wiesza się na kijach wędzarniczych w wędzarni.

Cena: 63,30 zł

Peklosmaczek W a 1000 g Peklosmaczek W a 1000 g

Mieszanka soli peklującej (sól kuchenna+nitryt) z dodatkami smakowymi do peklowania mięs na mokro: wędzonek, kiełbas, "prasowanek" (wyroby z "szynkowara"), salcesonów, golonek, rolad itp.

Cena: 15,00 zł

Strzykawka do nastrzyku wędzonek Strzykawka do nastrzyku wędzonek

Jest to urządzenie zbudowane z plastikowego szczelnego pojemnika z tłokiem. W komplecie znajduje się plastikowa stożkowa nasadka umożliwiająca założenie igły. Służy do nastrzyku mięs mieszaniną peklującą najczęściej przeznaczonych do wędzenia.

Cena: 6,00 zł
Sklep jest w trybie podglądu

© tradismak 2013.

Wszelkie prawa zastrzeżone.

Sklep internetowy Shoper.pl