Jelita naturalne wieprzowe 26/28 pęczek a 90 mb

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 65,00 zł 65.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.72575
Producent: -
Kod produktu: 124

Opis

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Jelita wieprzowe naturalne cienkie zwane także kiełbaśnicami, kalibrowane w długich odcinkach.

Używane są do wyrobu kiełbas wędzonych, parzonych, surowych,
grillowych, a także do wędlin podrobowych oraz kaszanek.

Wysoka jakość europejska (nie chińska)!

Jeżeli nie będzie to ostatnia produkcja kiełbasy
to warto kupić jelita w dużym opakowaniu
bo są tańsze (w zł/mb) - sprawdź ! 


Długość całkowita jelit (głęboko zasolonych) w opakowaniu (pęczku): 90,00 mb  

Kaliber: 26/28 (Ø36 mm po napełnieniu)

Zużycie: 1,5 ÷ 2 mb / kg kiełbasy (pęczek wystarczy na 60 ÷ 45 kg kiełbasy)

Przygotowanie jelit przed nadzianiem (napełnieniem) farszem: 
- przepłukać ciepłą wodą cały pęczek zmieniając kilkakrotnie wodę,
- potem moczyć pęczek w ciepłej wodzie min. 30 minut,
- a na końcu "przelać" (przepłukać) ciepłą wodą  każdy odcinek jelita. 

Gdy zostaną jelita po produkcji - jak je przechować bezpiecznie ?

Jelita należy obsuszyć w ściereczce, wymieszać z dużą ilością soli
i włożyć do woreczka a najlepiej do słoika.
W takim stanie w lodówce można przetrzymywać jelita nawet 2 lata.
(oczywiście, wyłącznie na własną odpowiedzialność).

NIE WOLNO ZAMRAŻAĆ !

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl