Osłonka białkowa a 1mb
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Z czego wykonana:
Wykonana z wysokogatunkowego włókna kolagenowego.
Podstawowym surowcem do jej produkcji są skóry bydlęce.
Nie została zaliczona do jelit naturalnych mimo,
że zbudowana jest z surowca pochodzenia zwierzęcego
dlatego, że została "stworzona" przez człowieka a nie naturę.
Cechy charakterystyczne:
Osłonka zwana również potocznie "papierową" wykorzystywana do produkcji wędlin kanapkowych (kminkowa, mortadela i inne). Przepuszcza dym, wyroby w tej osłonce można podsuszać, suszyć i parzyć.
Wyroby w osłonce białkowej nie nadają się do smażenia, grillowania i pieczenia,
ponieważ w tak wysokiej temperaturze osłonka ta ulega zwęgleniu.
Dostępna oferta i zużycie :
Ø 50 mm: brązowa; bezbarwna - zużycie 0,8 mb / kg farszu
Ø 65 mm: brązowa - zużycie 0,5 mb / kg farszu
Ø 80 mm: bezbarwna, bezbarwna z nadrukiem „plaster miodu”
- zużycie 0,3 mb / kg farszu
Przechowywanie:
w suchym i najlepiej przewiewnym miejscu
Przygotowanie osłonki przed nadzianiem (napełnieniem) farszem:
osłonkę białkową namoczyć około 15 minut w wodzie.