Ręczna klipsownica do wędlin
Opis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Ręczna, zgrabna klipsownica do zamykania osłonek białkowych, poliamidowych...
w zestawie 60 klipsów GRATIS
Zamykanie osłonek poliamidowych, bądź białkowych, nieraz przysparza wielu kłopotów i nerwów.
Ześlizgujący się mokry i tłusty sznurek, niejednokrotnie był powodem wydostania się farszu z osłonki.
Natomiast, poprawne zawiązanie sznurka na osłonce, zajmuję trochę czasu i jest trochę uciążliwe.
Zakup profesjonalnej klipsownicy, wiąże się z dużym wydatkiem, a w dodatku taka profesjonalna klipsownica zajmuje sporo miejsca.
Dobrym rozwiązaniem jest ręczna klipsownica, o niewielkich rozmiarach, mieszcząca się w szufladzie, a w dodatku w rozsądnej cenie.
Klipsownica jest bardzo łatwa w obsłudze i bardzo szybko dochodzi się do wprawy przy zaciskaniu końcówek osłonek.
Sposób użytkowania:
- W zależności od rodzaju stosowanej osłonki, moczymy ją w ciepłej lub w zimnej wodzie.
- Osłonkę dzielimy na odpowiedniej długości kawałki.
- Zakładamy klips w szczęki klipsownicy
- Przez klips, możemy przełożyć sznurek wędliniarski (ułatwi nam to zawieszanie wędliny na haku)
- Zwijamy i lekko okręcamy koniec osłonki,
- Zaciskamy klips na osłonce.
- Po napełnieniu osłonki farszem, ubijamy ją, lekko uderzając końcem o stół.
- Koniec osłonki, zwijamy i lekko okręcamy, zaciskając na końcu klips.
Jeśli przełożyliśmy, przez klips sznurek, teraz możemy zrobić pętelkę, i bez problemy odwiesić wędlinę do osadzania, a następnie...do wędzenia lub parzenia.
Do klipsownicy dodajemy, aż 60 klipsów GRATIS, a żeby nie zabrakło, można zawsze dokupić je tutaj
Wymiary:
Długość: 17 cm
Szerokość (przy otwartych rączkach): 14 cm
Szerokość klipsów: 1,5 cm