Prasowanka (szynkowar) "Duet" o pojemności 1500 g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 122,00 zł 122.00
Cena netto: 99,19 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 2.97307
Producent: Sekwens
Kod produktu: 228

Opis

 Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Praska "DUET"

"Idealna dla dwojga" - pojemność 1500 gram

Co wyróżnia szynkowar Duet?

  • Wędliny mają ładny przekrój o kształcie zbliżonym do prostokąta.
  • W dużej misce można umieścić ciekawy wsad, na przykład ugotowane jajko lub roladki.
  • Mięso w misce można układać warstwami, jedna na drugiej, co daje bardzo atrakcyjny przekrój.
  • Nie ma konieczności używania woreczków - to wygodne i oszczędne rozwiązanie.
  • W każdej chwili dokupisz do niego pojedynczą część zamienną.
  • Jest niski, więc do gotowania nie musisz używać wysokiego garnka.
  • Siła sprężyny jest odpowiednio dobrana, więc wyrób jest ścisły, nadający się do krojenia.


Komplet zawiera: 

praskę, podkładkę i klamrę dociskową ze sprężyną, jak również receptury prasowanek,

Produkt wykonany ze stali nierdzewnej dopuszczony do kontaktu z żywnością.

Na częściach do prasowanki (tj. zaczep, klamra, podkładka) mogą wystąpić
niewielkie i delikatne zarysowania, wynikające z procesu produkcyjnego.
Zarysowania nie mają wpływu na jakość i użytkowanie produktu.

Uwaga!
Przed pierwszym użyciem prasowanki należy:
zdjąć folię zabezpieczającą z podkładki dociskowej
oraz umyć i wyparzyć całe urządzenie.

W komplecie GRATIS: 
40 g przyprawy "Rozkoszna".

Opakowanie wystarczy na wykonanie
aż 3,6 kg smakowitej "prasowanki"

Wymiary zewnętrzne praski (w x sz x dł):
10,0 cm x 17,5 cm x 16,2 cm.


Jak wykonać prasowankę ?
             - zobacz pliki do pobrania


Porady domowego masarza ...

Wyrób rozpada się
- co zrobić, jakie są tego przyczyny ?

 

Jest to najczęściej pojawiające się pytanie związane z wyrobami z prasek zrobionych z całych mięśni.

Problem ten nie występuje w wyrobach z mięs mielonych.


Błędy i sposoby zapobiegania ... 

 

  • dodano zbyt mało żelatyny lub mięs mielonych ścięgnistych (np. z golonki)
  • przedłużono znacznie czas gotowania
  • nie włożono dystansu (podkładka, ręcznik itp) na dno garnka przed włożeniem praski, co spowodowało znaczy wzrost temperatury wewnątrz praski
  • całą przyprawę dodano do wewnątrz a nie na zewnątrz bloku mięsnego
    (do wewnątrz należy dać całą ilość soli i żelatyny a przyprawę umieścić na zewnątrz bloku)

 kliknij na załączony dokument "pliki do pobrania"

zawierający przykładowe receptury,

w których użyto mieszanek przyprawowych naszej produkcji,

a dowiesz się jak można samemu wykonać własne mięsne smakołyki

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl