Noże masarskie – jakie warto kupować?
Noże masarskie powinny być:
BEZPIECZNE, WYGODNE, TRWAŁE
Ze względu na rodzaj pracy (obróbki mięsa)
podzieliliśmy wszystkie noże na 4 kategorie:
- do trybowania – oddzielenie kości od mięsa
- do skórowania – do oddzielenia skóry od mięsa
- do krojenia – do podziału mięsa na różne użyteczne gatunki (mięso, tłuszcz, ścięgna itp.)
- uniwersalne – noże, używane do różnych czynności („specjaliści do wszystkiego”)
Polecamy Państwu noże masarskie firm Chifa oraz Frosts/Mora,
najlepsze na świecie pod względem:
- bezpieczeństwa (z antypoślizgowymi rączkami),
- wygody (z wyżłobieniami na dłoń i palce – dobrze „leżą” w dłoni)
- trwałości (stal najwyższego gatunku – chirurgiczna i stomatologiczna, odporna na wysokie temperatury)
Nie warto kupować noże tanie,
które wyginają się jak pospolita blacha.
Chociaż dla nieprzekonanych, w naszej ofercie mamy także noże z „dolnej półki”
– wybór należy do Was …
rozwiń menu i zobacz kategorie "noży masarskich" a potem ...
- wybierz nóż jakiego szukasz !