Noże do skórowania


Skórowanie
-  to oddzielenie skóry od mięsa.

   Pozostałe czynności to: trybowanie, krojenie (klasowanie) mięsa na kawałki.


Jakie cechy powinny posiadać
noże do skórowania ?

Rączka (rękojeść):

– najlepiej z materiału antypoślizgowego z wyżłobieniami pasującymi do dłoni i palców

Ostrze:

  • szerokość – szeroki, prosty lub lekko zakrzywiony, bez tzw" szpica" (wąskie ostre zakończenie)
  • długość -  uzależniona od wielości - powierzchni kawałka mięsa,
  • materiał  -  stal nierdzewna, sprężysta (nie może ulegać odkształceniom).

Zobacz także inne noże: do trybowania (wykrawania), krojenia, uniwersalne     


do skórowania

Nóż nr 12 (302-260) Nóż nr 12 (302-260)
Producent: Aesculap Chifa
Cena: 30,00 zł (netto: 24,39 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 13 (104-300) Nóż nr 13 (104-300)
Producent: Aesculap Chifa
Cena: 33,40 zł (netto: 27,15 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 133 Nóż nr 133
Producent: Frosts - Mora
Cena: 76,50 zł (netto: 62,20 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 14 (303-320) Nóż nr 14 (303-320)
Producent: Aesculap Chifa
Cena: 49,00 zł (netto: 39,84 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 15 (315-345) Nóż nr 15 (315-345)
Producent: Aesculap Chifa
Cena: 42,00 zł (netto: 34,15 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 7146 Nóż nr 7146
Producent: Frosts - Mora
Cena: 85,20 zł (netto: 69,27 zł )
szt.
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl