Noże do trybowania (wykrawania)


 Trybowanie 
-  to oddzielenie kości od pozostałej części obrabianego kawałka mięsa.

   pozostałe czynności to: skórowanie, krojenie (klasowanie) mięsa na kawałki.


Jakie cechy powinny posiadać
noże do trybowania ?

Rączka (rękojeść):

– najlepiej z materiału antypoślizgowego z wyżłobieniami pasującymi do dłoni i palców

Ostrze: 

  • szerokość - wąski, ostro zakończony (z tzw. "szpicem")
  • długość -  uzależniona od grubości kawałka mięsa,
  • materiał - stal nierdzewna, sprężysta (nie może ulegać odkształceniom).

Zobacz także inne noże: do skórowania, krojenia, uniwersalne     


do trybowania

Nóż Helikon Nóż Helikon
Producent: Aesculap Chifa
Cena: 30,00 zł (netto: 24,39 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 1 (305-260) Nóż nr 1 (305-260)
Producent: Aesculap Chifa
Cena: 34,30 zł (netto: 27,89 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 10 Nóż nr 10
Producent: Aesculap Chifa
Cena: 33,10 zł (netto: 26,91 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 11 Nóż nr 11
Producent: Aesculap Chifa
Cena: 33,00 zł (netto: 26,83 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 3 Nóż nr 3
Producent: Aesculap Chifa
Cena: 37,60 zł (netto: 30,57 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 5 (301-280) Nóż nr 5 (301-280)
Producent: Aesculap Chifa
Cena: 32,40 zł (netto: 26,34 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 7124 Nóż nr 7124
Producent: Frosts - Mora
Cena: 85,00 zł (netto: 69,11 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 7151 Nóż nr 7151
Producent: Frosts - Mora
Cena: 71,51 zł (netto: 58,14 zł )
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 7154 Nóż nr 7154
Producent: Frosts - Mora
Cena: 78,50 zł (netto: 63,82 zł )
szt.
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl