Noże do skórowania
Skórowanie
- to oddzielenie skóry od mięsa.
Pozostałe czynności to: trybowanie, krojenie (klasowanie) mięsa na kawałki.
Jakie cechy powinny posiadać
noże do skórowania ?
Rączka (rękojeść):
– najlepiej z materiału antypoślizgowego z wyżłobieniami pasującymi do dłoni i palców
Ostrze:
- szerokość – szeroki, prosty lub lekko zakrzywiony, bez tzw" szpica" (wąskie ostre zakończenie)
- długość - uzależniona od wielości - powierzchni kawałka mięsa,
- materiał - stal nierdzewna, sprężysta (nie może ulegać odkształceniom).
Zobacz także inne noże: do trybowania (wykrawania), krojenia, uniwersalne
Nóż nr 12 (302-260)

Nóż do skórowania, nadaje się do krojenia
a także używany jako nóż uniwersalny
- długość ostrza 130 mm,
- długość z rękojeścią 260 mm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż nr 13 (104-300)

Nóż do skórowania, nadaje się do krojenia
a także używany jako nóż uniwersalny
- długość ostrza 170 mm,
- długość z rękojeścią 300 mm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż nr 133

Nóż do skórowania, nadaje się do krojenia
a także używany jako nóż uniwersalny
- długość ostrza 125 mm,
- długość z rękojeścią 270 mm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż nr 14 (303-320)

Nóż do skórowania, nadaje się do krojenia
a także używany jako nóż uniwersalny
- długość ostrza 175 mm,
- długość z rękojeścią 320 mm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż nr 15 (315-345)

Nóż do skórowania, nadaje się do krojenia
a także używany jako nóż uniwersalny
- długość ostrza 205 mm,
- długość z rękojeścią 354 mm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż nr 7146

Nóż do skórowania, nadaje się do krojenia
a także używany jako nóż uniwersalny
- długość ostrza 135 mm,
- długość z rękojeścią 275 mm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin