Maszynki ręczne do mięsa - żeliwne
Urządzenie powszechnie używane i niezbędne w każdej kuchni, także domowego masarza. Służy do mielenia różnych surowców oraz napełniania (nadziewania) jelit farszem. Nasze maszynki nie brudzą farszu!
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Osłonka białkowa a 1mb
Osłonka białkowa brązowa (karmelowa) i bezbarwna, zwana również "papierowa" wykorzystywana do produkcji wędlin kanapkowych, parzonych i wędzonych. Wykonana z wysokogatunkowego włókna kolagenowego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Siatka do wędzonek - "Standard" a 1mb
Siatka zbudowana z wysokiej jakości "sznurka - przędzy" i gumek ściągających. Mocna, odporna na wysokie temperatury (można piec wyroby w piekarniku). 1 mb wystarczy nawet na ok 12 kg wyrobu !
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Strzykawka do nastrzyku wędzonek
Jest to urządzenie zbudowane z plastikowego szczelnego pojemnika z tłokiem. W komplecie znajduje się plastikowa stożkowa nasadka umożliwiająca założenie igły. Służy do nastrzyku mięs mieszaniną peklującą najczęściej przeznaczonych do wędzenia.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kociołek żeliwny
Dla tych, którzy szukają alternatywy dla grilla, wystawaniu przy ruszcie i gryzącego dymu...
Dla tych, którzy mają problem z dodatkami warzywno-jarzynowymi do grillowanych mięs i kiełbas...
Dla tych, którzy chcą udowodnić, że ognisko niekoniecznie musi kojarzyć się tylko z mięsem...
MAMY alternatywę....żeliwny kociołek polskiego producenta !!!
Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 48 godzin
Osłonka termokurczliwa a 1mb
Osłonka termokurczliwa zwana potocznie "foliową". Nie przepuszcza dymu, wody, tłuszczu. jest łatwo zdzieralna i delikatnie obkurcza farsz. Używana do wędlin podrobowych niewędzonych (pasztet, salceson, kaszanka) oraz wyrobów garmażeryjnych np. flaki, smalec.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Siatka do wędzonek - "RETRO" a 1mb
Siatka wędliniarska o dużych oczkach imitująca ręczne sznurowanie wędzonek (szynek, baleronów i innych wyrobów mięsnych) przeznaczonych do wędzenia, gotowania lub pieczenia (do temp. 225 st.C)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Osłonka barierowa termokurczliwa a 1mb
Osłonka ta pod wpływem obróbki termicznej ładnie obkurcza się - bardzo dobrze przylega do farszu. Nadaje wędlinie kształt, wygląd, łatwo zdzieralna co także ułatwia plasterkowanie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Igły do nastrzyku wędzonek
Igły do nastrzyku (wraz ze strzykawką , strzykawkę zakupić osobno ) służą do rozprowadzenia solanki (woda, sól peklująca, smak) w głębszych częściach mięsa przeznaczonego na wędzonki. W ofercie igły z jednym otworem i z dodatkowymi 5-cioma otworami bocznymi.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin