Smalczyki domowe
Każdy uważa się za specjalistę
w topieniu i przygotowaniu smalczyku, ale ...
Zdradzimy jak zrobić smalczyk,
w którym skwarki i mięso będą mięciutkie, rozpływające się w ustach
... a jaaaaaki smak !!!!
Pasty mięsno - tłuszczowe
Jedni lubią masło, inni tylko margarynę,
ale na szczęście są także tacy smakosze,
którzy uwielbiają smarowidła zwane pastami.
W ulotce znajdziecie informację jak w prosty sposób je przygotować
i przechowywać aby zawsze były w pogotowiu, "pod ręką",
na wypadek niespodziewanych gości o podobnych "upodobaniach" smakowych.
Pasty to także
fantastyczna zakąska do napojów "mocno wyskokowych"
Przyprawy niezbędne do sporządzenia:
- 5 kg farszu (mięsa) surowego (na kiełbasy, wędzonki) lub
- 5 kg farszu (mięsa) ugotowanego (na salcesony, pasztety, kiszki, smalczyki, pasty)
są zapaczkowane w odważonych ilościach (np. 40g, 50g, 80g, 120g ...)
Jednym słowem:
wsyp paczuszkę i nie zawracaj sobie głowy odważaniem !