Dodatki spożywcze ... co to takiego ?
Wszystko to co nie jest mięsem, tłuszczem, podrobami i przyprawami
a co możemy dodawać do farszu nazywamy "dodatkami spożywczymi".
W przemyśle mięsnym używa się dodatki spożywcze pochodzenia:
- roślinnego (kasze, mąki, błonniki, białka sojowe, karageniany - glony morskie)
- zwierzęcego (żelatyny, białka zwierzęce - kolagenowe)
- chemicznego (fosforany, azotyny i azotany - sole peklujące, sól kuchenna itp)
Drodzy domowi masarze !
W naszym sklepie "Tradismak"
za wyjątkiem soli kuchennej i soli peklujących
nie znajdziecie dodatków spożywczych
pochodzenia chemicznego !
... bo nie są one Wam potrzebne.
Tych wszystkich, którzy "nie potrafią żyć" bez dodatków tzw. "funkcjonalnych" typu fosforany,
zapraszamy do firmy "SEKWENS" w Raciborzu lub kontaktu telefonicznego.