Jak doprawiać ?
Do farszu (mięso, tłuszcz, podroby, woda, dodatki)
dodać:
- mieszankę przyprawową (np. Turbo Smak AN,BN,CN, DN ...)
- przyprawę naturalną (np. kolendra, czosnek, kminek ...)
- sól kuchenną (lub peklosmaczek)
szczegóły opisano przy każdej mieszance
oraz w recepturach dołączonych jako "plik do pobrania"
Przyprawy niezbędne do sporządzenia:
- 5 kg farszu (mięsa) surowego (na kiełbasy, wędzonki) lub
- 5 kg farszu (mięsa) ugotowanego (na salcesony, pasztety, kiszki, smalczyki, pasty)
są zapaczkowane w odważonych ilościach (np. 40g, 50g, 80g, 120g ...)
Jednym słowem:
wsyp paczuszkę i nie zawracaj sobie głowy odważaniem !
Jak zrobić pasztet ? - "kosmiczny" skrót technologii wykonania
- ugotować surowiec (mięso, tłuszcze, podroby ...)
- zmielić ugotowany surowiec i namoczoną bułkę
- dodać przyprawy, sól
- wymieszać, napełnić farszem jelita, foremki lub słoiki
- ugotować (farsz w jelitach) lub zapiec (farsz w foremkach) lub pasteryzować (słoiki)
Jeden farsz a 3 różne wyroby jednocześnie ...
Z jednego farszu możesz zrobić:
pasztetową, pasztet pieczony do krojenia i pasztet w słoiku "na zapas"
więcej dowiesz się z naszej ulotki
dołączonej w zakupionej przyprawy

5,00 zł
Cena netto: 4,63 zł