Pasztet - typ leśny (Dobry Smak Kuchta) a 40 g
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Mieszanka naturalnych przypraw grubo zmielonych
(odpowiednikiem tej mieszanki przypraw ale drobno zmielonych jest mieszanka o nazwie "PdP Kuchta")
Charakter (nutę smakową) tej mieszance nadają:
cebula, pieczarka suszona, pieprz biały i czarny, ...
Skład mieszanki: Susze warzyw i przypraw w zmiennych proporcjach: cebula,
pieczarka suszona, pieprz biały, pieprz czarny, liść pietruszki, majeranek,
kolendra, SELER, sól, cukier,
Dawkowanie: 10 - 14 gram na 1 kg mięsa ugotowanego lub innej potrawy
UWAGA - należy dodać na 5 kg farszu ugotowanego oprócz "Turbo Smak" 40 g
dodatkowo:
- 5 gram suszonych zmielonych pieczarek ,
- 95 gram soli kuchennej (zobacz "pliki do pobrania")
Szczegółowa receptura - zobacz "pliki do pobrania "
Kompozycja przypraw grubo zmielonych do pasztetu leśnego. Mieszanka zawiera suszone grzyby. Przed zastosowaniem zaleca się przyprawę namoczyć, aby grube suszone przyprawy (grzyby, cebula) spęczniały ? będą bardziej widoczne na przekroju wyrobu o ile będzie takie Wasze życzenie. Dla tych którzy wolą bardziej aromatyczny wyrób (niekoniecznie z widocznymi grzybami) proponujemy namoczoną przyprawę przez zmieszaniem z farszem zmielić a najlepiej zmiksować na mikserze.
Mieszankę tę można z powodzeniem zastosować także do wszelkiego rodzaju pieczeni, mielonek, pierogów, faszerowanych mięs, "prasowanek" tzn. wyrobów wykonanych za pomocą praski (szynkowara), domowych smalczyków i past mięsnych, którym nadaje wiejskiego charakteru. Ciekawe zestawienie smaku suszonych grzybów (grube kawałki) i smażonej cebuli .
Na każdym oryginalnym opakowaniu znajduje się:
skład mieszanki, zastosowanie, dawkowanie, nazwa producenta, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ... ) Na żądanie kupującego załączamy "specyfikację produktu"
Zapraszamy do zakupu i życzymy smacznego !
kliknij na załączony dokument "pliki do pobrania"
zawierający przykładowe receptury, w których użyto tej mieszanki
a dowiesz się jak można samemu wykonać własne mięsne smakołyki